Prenosimo divnu porodičnu priču mame Melani i dečaka Hadsona na Svetski dan osoba sa Daunovim sindromom. 21. mart je svetski dan osoba sa Daunovim sindromom, a datum simbolizuje tri reprodukcije 21. hromozoma, što je glavna genetska karakteristika osoba sa Daunovim sindromom.

Melani je majka dečaka Hadsona, sa Daunovim sindromom, i deli svoju porodičnu priču sa svojim pratiocima na Instagram profilu ourhuddibuddi. Kada su u 10. nedelji trudnoće saznali da postoji skoro 100% šansa da dete ima Daunov sindrom, bila je van sebe jer, osim što je bila trudna u jeku pandemije, nije znala ništa o tome šta će uslediti. U 18. nedelji su otkrili da beba ima i srčanu manu , karakterističnu za ovaj sindrom. Njihov put je bio pun uspona i padova, ali je u nedavnom emotivnom kolumni ispričala koje je velike životne istine naučila zahvaljujući svom sinu.

1. Možemo pronaći sreću i u najmanjim trenucima - Da, veliki trenuci su posebni, tvrdi Melani, ali ako prestanemo da stalno čekamo velike trenutke i umesto toga tražimo sreću u svakodnevnim malim stvarima, naći ćemo mnogo više radosti nego što smo očekivali.

2. U redu je usporiti - Današnji svet karakteriše žurba. Trčimo stalno i svuda. Melani kaže da ju je rođenje deteta sa Daunovim sindromom naučilo da uspori i živi u sadašnjosti. Svakim danom shvata koliko je još radosti pred njima.

3. Čista ljubav i radost su zarazne - Hadsonova sposobnost da širi ljubav i radost evidentna je od njegovog rođenja, tvrdi Melani. Sve što oseća je tako čisto i intenzivno. Toliko snažno da utiče na sve oko njega.

4. Raznolikost je divna - Melani kaže da voli sve u vezi Hadsona, uključujući i ono što ga čini drugačijim od drugih. On veruje da smo svi jedinstveni i ako možemo da prepoznamo i prihvatimo razlike u drugima, naši životi se obogaćuju na nezamislive načine.

5. Životna iznenađenja se često ispostavljaju kao najveći blagoslov - Hadsonova dijagnoza je bila iznenađenje i Melani kaže da u početku nije znala šta da oseća ili kako da se nosi sa tim. Bila je uplašena, ali Hadson joj je doneo toliko radosti i ljubavi i postao je blagoslov koji joj je bio potreban, a da to nije ni znala.

BONUS VIDEO:

U čemu ne treba slati dete u vrtić TikTok/ sarrahangelaa

(Roditelji.hr/Yumama/T.A.S.)