Mame koje su kod kuće verovatno će vas iznenaditi podužim spiskom zadataka koje obave u samo jednom danu.  I pored toga, jedan čovek razbesneo je mnoge ponizivši ih na Fejsbuku.

Muškarac po imenu Džonatan administratorima stranice Stay At-Home Mum poslao je poruku, koju su kasnije objavili i javno.

"Ovde podstičete žene da ne rade i da se oslanjaju na muškarce. Ne, nisam feminista, ali mislim da žene ne bi trebale da budu lenje. Muškarci se brinu o deci i rade puno radno vreme. Zašto i žene ne bi preuzele pola posla?" upitao je muškarac, pa dodao da bi muškarci i žene trebalo jednako da rade, odnosno podele posao i brigu oko dece pola-pola.

"Nije u redu biti sa muškarcem koji naporno radi i daje sav svoj novac tebi, a ti ostaješ kod kuće i tvrdiš da je i to posao. Mame domaćice su sponzoruše. Iskorišćavati nekoga i tretirati muškarce kao bankomat nije fer", zaključio je.

Očekivano, objava je naišla na brojne kritike.

"Razgovarajmo o cenama vrtića i škola, Džonatane. U mojoj zemlji to je 600 dolara po detetu. Barem. Školujem od kuće sedmoro dece. Uštedim mesečno 4200 dolara time što ostajem kod kuće", napisala je jedna majka.

"Više bih volela da radim nego da budem kod kuće. Iako bih tada i dalje uglavnom ja odgajala decu, kuvala i čistila", poručila je druga.