Neke mame su brižnije i emotivnije, druge se fokusiraju na praktičniju stranu života, ali svaka mama je za svoje dete najbolja na svetu i to je jedino što se računa.

Ipak, ako "pitate" horoskop, nisu sve mame jednake, već se vrlo razlikuju u zavisnosti od toga u kojem su znaku rođene i koje osobine imaju. Zabavite se i pročitajte kakve su mame po horoskopu, od najbolje prema lošijima.

Ribe

Mama rođena u ovom znaku u decu usađuje ljubav umetnosti od malih nogu i ohrabruje ih da budu kreativni. Ona je osećajna, maštovita, prema svima se ponaša ljubazno i sa puno saosećanja i zbog te svoje nežne strane je na vrhu liste najboljih mama. Uglavnom voli prirodu, osećaj ponosa kada pomaže drugima i slobodnog je duha.

Mama Riba možda ne zna kako da nauči decu da ostvare svoje snove, ali će im biti najveća podrška dok sami to otkrivaju.

Ovan

Ova mama ima raspored za svoju decu – časovi pevanja, sport, hobiji, društvene aktivnosti, kampovi. Takođe, ona ima raspored i za sebe. Mama rođena u znaku Ovna želi da joj deca budu avanturističkog duha i da se ne stide da probaju nove stvari. Ohrabruje ih da se suoče sa svim izazovima i da se bore za ono u šta veruju.

Ponekad ume da bude previše ambiciozna u svojim planovima za mališane, pa je savet da više sluša šta deca žele ili ne žele da rade, piše yourtango.com.

Blizanci

Mama rođena u znaku Blizanaca može da priča o svemu sa svojom decom, među njima nema tajni. Njeni mališani najčešće imaju sjajne veštine u komunikaciji i veoma su svesni svega što se dešava u svetu oko njih.

Jedna stvar koja izdvaja mamu Blizanca je njena jedinstvena sposobnost da razume decu, bez obzira na to koliko imaju godina. Sjajna je u organizovanju dečjih žurki.

Jarac

Kod ovih mama je veoma izražen borbeni duh kada su u pitanju njihova deca. One su odane do srži, a naročito kada su u pitanju mališani. Veoma ozbiljno shvataju roditeljstvo, žele da usade radne obaveze deci, da ih nauče disciplini i fokusu.

Uče decu obavljanju kućnim obavezama od najranijih godina, kao i vrednosti novca, pa mališani često moraju nešto da urade kako bi zaradili džeparac.

Bik

Mame koje su u horoskopu Bik su neverovatno strpljive, realne i, naravno, ponekad izuzetno tvrdoglave, što može da dovede do nesuglasica kada su deca tinejdžerskog uzrasta, pa su i sama buntovnija.

Ove mame uče decu da cene i vole prirodu, a pošto vole da uživaju u hrani i trošenju novca, bilo bi dobro da povedu računa o tome da ove osobine ne prenesu na mališane.

Vaga

Žene rođene u znaku Vage su sjajne mame jer su veoma smirene, podstiču harmoniju u porodici. Ukoliko ima više dece i primeti da među njima ima neslaganja, ona uspeva da sagleda stvari iz svih uglova i pomogne im da se pomire.

Ne vole da kažnjavaju decu i radije bi da im budu drugari, mada se tako postavljaju tek kada mališani odrastu. Najvažnija stvar kojoj žele da nauče decu je da dele, da budu saosećajni i da budu dobri prijatelji.

Rak

Mama rođena u ovom znaku je veoma zaštitnički nastrojena, a njena deca u svakom trenutku znaju da su voljena. Ona je uvek tu da sasluša svoje mališane, da im pomogne da se osećaju bolje. Želi da njen dom bude mesto gde se oseća ljubav, gde deca mogu sa njom da podele sve. Sjajna je u podsticanju kreativnosti kod mališana.

Strelac

Mama Strelac je velikog srca i želi da "deli" svoj svet sa mališanima, pa zato najčešće idu na zajednička putovanja već od malih nogu. Usađuje im želju za znanjem, kao i izražen osećaj nezavisnosti, kao i "uvrnut" smisao za humor.

Ova mama je zabavna i želi da njena deca uživaju u svakom trenutku svog detinjstva, ali ume da bude i impulsivna i da po nekoliko puta dnevno menja svoje odluke. Ne postavlja deci baš mnogo pravila jer ne želi da budu njena kopija, već da sami odlučuju za sebe.

Devica

Šta god da se pokvari ili polomi, mama Devica će to pokušati da popravi, bilo da je u pitanju igračka ili dečje srce. Ona ima visoka očekivanja od svoje dece i ume da bude kritički nastrojena prema njima, ali ih voli zaista iskreno i duboko, čak i kada ne uspeju u nečemu kako je ona zamislila.

Stalno radi više stvari istovremeno – radi na poslu, brine o deci, volontira i ipak joj je kuća uvek sređena. Želi da njena deca budu disciplinovana i da ne odustaju kada stvari postaju teške. Perfekcionista je, pa bi trebalo da obrati pažnju da zbog te svoje osobine ne pritiska decu previše.

Škorpija

Mame rođene u ovom znaku horoskopa su neverovatno intuitivne i obično znaju šta se dešava sa njihovim detetom pre nego što i njemu samom bude jasno. Veoma su odane, iskrene, zaštitinički nastrojene i sve dok joj dete govori istinu i pazi na druge, sve je u redu.

Ukoliko joj neko uvredi ili povredi decu, boriće se da ispravi nepravdu jače nego što bi se borila za sebe. Potrebe porodice stavlja ispred svojih i strastveno je brani kada god joj se učini da je ugrožena.

Vodolija

Mama rođene u znaku Vodolije je jedinstvena i ne želi da se povinuje pravilima. Svoju decu se trudi da nauči da je važno da pomažu drugima, ali i da budu svesni važnih problema poput globalnog zagrevanja.

Ohrabruje decu da budu maštovina i da eksperimentišu. Međutim, ima veoma malo strpljenja za njihove izlive emocija. Povremeno je treba podsetiti da ne treba da pretpostavlja da deca znaju da ih voli, već da treba ponekad to da im kaže i pokaže.

Lav

Ova mama je najdetinjastija od svih. Uživa igrajući se sa decom i kupujući im poklone. Međutim, ponekad je samoživa i stavlja svoje potrebe ispred njihovih. Zaista iskreno voli svoju decu, ali ima neke narcisoidne osobine, pa često misli o mališanima kao o svom "produžetku".

BONUS VIDEO:

Džesika Bil o savršenim roditeljima TikTok/jessbiel

(Yumama/N. Z.)