Koliko god da se trudite da budete dobar roditelj, uvek će postojati nešto zbog čega ćete se kajati što niste uradili bolje, drugačije. To je sasvim normalno jer niko nije savršen, i iako je dobro da se uvek trudite da budete bolji, ne treba ni da se opterećujete svakom greškom koju napravite kao roditelj – a biće ih, uvek ih bude.

Mama petoro dece koja je već 25 godina nezaposlena ili, kako to ljudi često vole da kažu, domaćica, u videu na TikToku je otkrila pet stvari zbog kojih se kaje u odgajanju svoje dece i kaže da bi sada drugačije.

"Ljutila sam se kada bi moj muž došao kasno s posla, a to je bilo je to skoro svaki dan, deci je već prošlo vreme kada idu na spavanje, a on je želeo da ostane sa njima, da im čita i da se igra. Kajem se što mu to nisam dopuštala dovoljno", navela je ona.

Druga stvar zbog koje ova mama žali je što nije bila prisutnija u životima svojih mališana: "Kada žele da sednu i da pričaju sa mnom, umesto da sam zauzeta kuvanjem i čišćenjem, umesto da im kažem 'nemam sada vremena', trebalo je da ostavim to što radim, da sednem i razgovaram sa njima".

Mama petoro dece navodi da joj je sada žao i što se nije više igrala sa decom, "umesto što sam bila zauzeta razvoženjem na treninge". Ona kaže da je trebalo da imaju manje takvih aktivnosti, a da se više igraju sa mamom i uživaju.

Nezaposlena mama otkrila zašto se kaje TikTok/not2tooshabby

Kaže da se kaje i što nije bila opuštenija kada je u pitanju oblačenje mališana.

"Pustila bi ih da sami biraju svoju odeću i da odlučuju šta će da obuku, umesto da kontrolišem kako izgledaju i trudim se sve vreme izgledaju savršeno. Peta stvar zbog koje se kajem, neki od vas će možda misliti da je to malo kontroverzno. Volela bih da sam više razgovarala sa njima o veri i religiji", poručila je ona.

Mnoge mame su komentarisale na ovaj njen video, i veliki broj njih se slaže u tome da bi se sada "više igrale sa decom, a manje brinule o neredu".

BONUS VIDEO:

Mamu napali jer je dala detetu telefon u restoranu TikTok/savannahkthrower

(Yumama/N. Z.)