Harmonični porodični odnosi su ono što dom čini srećnim, ali u praksi se često dešavaju situacije kada postoji konflikt između određenih članova porodice, najpre snaje i svekrve. Ako svekrve narušavaju lične granice mlade porodice, to može da postane veliki izazov.

Jedna korisnica društvene mreže Reddit objasnila je da njena svekrva traži od unuke da je zove "mama". "Ljuta sam na svoju svekrvu jer se osećam kao da pokušava da zauzme moje mesto kao mama, da prekoračuje svoje granice, zbunjuje moju ćerku i jednostavno pokazuje očigledno nepoštovanje", napisala je žena.

Situacija je postala napeta kada je ženin muž saznao da se ona protivi: "Moj muž se naljutio da ne poštujem njegovu majku. Takođe je rekao da preterujem i da se igram žrtve", rekla je ona.

Nakon svađe, muž je prestao da razgovara sa suprugom i čak je otišao da proslavi Novu godinu sa svojom majkom, ostavivši ženu i dvoje dece. Nekoliko dana posle praznika, on i dalje živi sa majkom i ne želi da trpi suprugu, tvrdeći da je "previše osetljiva".

U komentarima na društvenoj mreži pisali su da su iznenađeni ponašanjem čoveka i njegove majke. Mnogi su došli do zaključka da autorka posta ima važnijih problema od poboljšanja odnosa sa svekrvom: "Muž te ne poštuje, vikao je na tebe, umesto da se zalaže, ostavio tebe i decu za praznike ... ti imaš problem sa njim, ne sa svekrvom?"

"Vašeg muža je vaša svekrva odgojila da joj bude prioritet broj 1, i on je tu lekciju dobro naučio. Sada pokušava da vas natera da prvo mislite na njegovu majku, a onda na sebe i svoju decu", napisao je drugi korisnik. "1. Terapija. 2. Razvod. Neka bira", bio je jedan od komentara.

Struka u ovakvim situaacijama najčešće predlaže da članovi porodice otvoreno razgovaraju o problemima i zajedno pokušaju da pronađu rešenje. Ukoliko to ne postižu, onda je neophodno da se konsultuju sa teraputom.

BONUS VIDEO:

DA LI STE IKADA JELI BURGER U TESTU?! Ovako izgleda priprema u finalu kulinarske emisije: Porodica Milosavljević kuva specijalitet Kurir televizija

(Yumama/T.A.S.)