Igranje u parku i igralištu je sastavni deo odrastanja, ali kada vidite decu koja se penju po šipkama, jako ljuljaju na ljuljašci ili se voze niz tobogan, mnogim roditeljima prostruju krv u žilama od straha. Kako bi zaštitili decu, ali i sebe i njih oslobodili od straha, mame i tate se često odlučuju da se voze niz tovbogan zajedno sa detetom, dok i m je ono u krilu. Jedna mama na društvenim mrežama objašnjava iz svog iskustva zašto je to opasno.

Amelia Zamora, 33, spustila se niz tobogan sa svojom dvogodišnjom ćerkom Skarlet u krilu, što je rezultiralo da je devojčica slomila nogu. Dvogodišnjakinja se udarila u betonsko tlo, a butna kost joj je prepolovljena-

Mama Amelija iz Amerike otkrila je da je progoni osećaj krivice i da zbog toga želi da upozori druge roditelje da se nikada ne voze toboganom sa detetom u krilu.

Nesreća se dogodila u aprilu 2018. godine kada je Skarlet molila mamu da joj se pridruži na toboganu. Slušajući nevinu molbu svog deteta, Amelija je pristala da je uzme u krilo dok se vozi toboganom. Ono što se dogodilo sledeće je bila noćna mora koju mama još uvek ne može da izbaci iz glave.

Njihova ukupna težina dovela je do toga da se dete spušta niz strmi tobogan previsokom brzinom - više nego da je bila sama - i onda je dodatnom snagom udarilo u tlo. Devojlčica je morala da nosi gips i morala je ponovo da nauči da hoda. Amelija je, puna kajanja, rekla: "Nakon što je Skarlet slomila nogu, toliko je plakala od bola."

"Krivila sam sebe - trebala sam joj reći "ne" kada je tražila da se sa mnom spusti niz tobogan. Bilo je to mnogo teško i emocionalno za mene kao i za nju."

Skarlet je plakala, vrištala i bila uplašena, ali njena povreda nije izgledala ozbiljno sve dok nije počela da otiče. "Tek kada smo se tog dana vratili kući, razgovarala sam sa svojim mužem i odlučili smo da to proverimo, radi našeg mira," rekla je mama. Dodala je da su ona i njen suprug bili ispitani u bolnici jer je kost tako teško slomiti da se često povezuje sa zlostavljanjem.

Sledećeg dana devojčici je stavljen gips od grudnog koša do članak s jedne strane i do kolena na zdravoj nozi. Amelia je opisala koliko joj je srceparajuće bilo videti svoje dete celo obmotano u gips.

"Kada je dobila gips, pitala je "Zašto moram da nosim ovu mumiju?" Iz dana u dan je bio iscrpljujući. Bila bi frustrirana jer se nije mogla kretati i igrati kao pre."

Šest godina kasnije, Skarlet, koja sada ima osam, jedva se seća traumatičnog iskustva. Međutim, Amelija se i dalje seća događaja kao da se dogodio baš juče. Rekla je da se roditelji brinu da će im se noge zaglaviti tokom zajedničkih vožnji - ali ne i zbog drugih opasnosti, poput brzine.

"Sada želim da upozorim druge roditelje – nemojte se spuštati niz tobogan sa decom i nemojte misliti da se to vama neće dogoditi.Pustite svoje dete u parku - radije bih svom detetu slomila srce nego njegovu nogu. Podelila sam našu priču da pokažem da se ne isplati. Čak i ako mislite da možete osigurati da noga vašeg deteta ne bude uhvaćena, to ipak može uzrokovati povredu. Oni će preboleti što se ne voze na toboganu - ne vredi da gledate svoje dete u tolikom bolu."

BONUS VIDEO:

AKO STE KAO DETE MAŠTALI DA IMATE KUĆICU KAO IZ BAJKE IVICA I MARICA, SADA JE MOGUĆE: Stranci ih masovno kupuju, a EVO i ZAŠTO  Kurir TV

(Yumama/T.A.S.)