Brendon i Megan Dil nisu ni sanjali da će spavati sa svojom 12-godišnjom ćerkom Mekenzi. Sve se promenilo kada su postali roditelji.

"Mekenzi je imala malu porođajnu težinu i želeli smo da je držimo na oku. Počela je da spava sa nama kada je bila beba i to se jednostavno nastavilo", rekao je Brendon za Today.

Ovaj tata je nedavno objavio video na TikTok-u koji je postao viralan. Rekao je da deli veliki bračni krevet sa suprugom i šestogodišnjom ćerkom Sarom, a krevet 12-godišnje Mekenzi je tik do njihovog. Nakon što je pokazao sobu, tata je pitao stariju ćerku zašto voli da spava sa mamom i tatom.

"Ne znam, osećam se malo sigurnije", kaže devojčica koja je gluva, zbog čega ne čuje ništa noću kada izvadi aparat za sluh.

"To je za nju jeziv osećaj. Ponekad se probudi i proveri da li smo sa njom", dodaje Brendon.

Roditeljima ne smeta ovaj režim spavanja, ali video je izazvao pomešane reakcije. Dok neki vole da dele krevet sa decom, drugi to nikada nisu i nikada ne bi praktikovali, piše Index.hr.

Roditelji spavaju u krevetu sa ćerkom od 12 godina TikTok/deal_family

"Iako su celo detinjstvo spavali sa nama, oba deteta su uspela da odu na koledž miljama od naše kuće", napisala je jedna osoba.

Šta kažu stručnjaci?

Prema psihologu Liz Nisim-Matajs, najbolje je prestati sa zajedničkim spavanjem kada dete uđe u pubertet, odnosno oko 11. godine.

"Kada telo deteta počne da se menja, onda je definitivno vreme da počnemo da učimo da samostalno spavamo", rekla je ona.

Ali na kraju, svaki roditelj će učiniti ono što je ispravno za njegovu porodicu. Međutim, pedijatar Rebeka Fisk upozorava da bebe mlađe od 12 meseci nikako ne bi trebalo da spavaju sa roditeljima u krevetu, jer to povećava rizik od gušenja i sindroma iznenadne smrti odojčadi.

Prošle godine, glumica Ališa Silverston otkrila je da ona i njen 11-godišnji sin Bear dele krevet. To je izazvalo lavinu reakcija, pa čak i osudu psihologa Rene B. Patel , koja smatra da takva vezanost za dete može dovesti do smanjene količine slobode koju dete treba da istražuje, ograniči razvoj samostalnih veština i dovede do izazovi u drugim odnosima.

(Yumama/Index.hr)

BONUS VIDEO:

Kako se postavlja marama za nošenje bebe keywords: beba, nosiljka, marama Tik Tok/madisonandbabies