Iskusna mama i dula koja pomaže ženama da se porode, koja se na mrežama predstavlja kao Tina Madelina, objavila je spisak pravila kojih gosti moraju da se pridržavaju kada dođu da vide novorođenče, i to iz ugla bebe. Njenu objavu su druge mame i tate rado delili na društvenim mrežama. Dok su neki u komentarima saglasni sa njenom odlukom, drugi misle da preteruje. Šta vi mislite?

Pročitajte koja pravila je mama napisala za goste iz ugla njene bebe:

1. Bez ljubljenja!Ne ljubi me nigde, ma koliko milo i neodoljivo izgledao. U stvari, ne stavljaj svoje lice nigde blizu mog lica i mojih ruku i molim te operi ruke pre nego što me bilo gde dodirneš.

2. Bez dodirivanja - a to uključuje i vašu decu Ako me roditelji dovedu u nosiljci, iskoristi ga. Ne izvlači me iz toga. Moji prijatelji i ja smo osetljivi na vašu odeću, deterdžent, parfem ili dezodorans , pa me ostavite u torbi. Ovo se odnosi i na vašu decu koja žele da me upoznaju. Verujem da su oni najzdravija deca na svetu, ali ću to reći ovako: ne radi se o vama, nego o meni. Rođen sam kao mizofob i potrebno mi je nekoliko meseci da se prilagodim ovom svetu punom bakterija i virusa.

3. Nemojte me monopolizovati - Ako počnem da plačem kada sam sa tobom, molim te, vrati me mojim roditeljima. Znam da svi želite da pokušate da me umirite, ali ja samo želim mamu i tatu.

4. Budite svesni da ste došli da posetite malu bebu - Ako ste došli da me posetite kada sam još bio veoma mlad, molim vas da dođete sa punim razumevanjem. Stalno sam gladna, pospana, nervozna i moram da menjam pelene. Ako želiš da me posetiš, molim te, nemoj da se zadržavaš predugo kako bi mama i tata mogli da nastave da mi posvećuju svoju nepodeljenu pažnju umesto da te ugošćuju. I nemoj se iznenaditi ako mi nešto izađe iz usta dok me držiš. Ako želiš da me posetiš i da me držiš u naručju, onda prihvati i ostale stvari koje dolaze sa tim.

5. Smanjite svoja očekivanja - Slušajte me svi, ovo je vreme kada treba da damo mamu oduška, posebno kada su u pitanju vaša osećanja. Molim te, ne očekuj da će te moja mama nazvati, poslati ti poruku ili objaviti milion fotografija na društvenim mrežama. Sada se brine o meni i radije bi buljila u moje divno lice nego u svoj mobilni telefon, prenosi Miss7MAMA.

6. Zadržite svoj roditeljski stil za sebe - I na kraju, Tina ističe kako je lepo dobiti pronicljiv savet od drugih roditelja, ali uz jedno upozorenje: SAMO KAD VAS PITAJU! "Svi mi svojoj deci dajemo sve što imamo, srcem i dušom... uključujući naš stil roditeljstva. Vaša beba – vaša pravila. Imajte hrabrosti, uživajte i volite svoje bebe na svoj način."

(Yumama/Miss7MAMA)

BONUS VIDEO:

Beba kojoj je mama našla rešenje za alergiju na mleko TikTok/btswithdee