Pored vrtića, mnoge mame i tate se oslanjaju na bake i deke kada im je potrebna pmoć za čuvanje dece. Mnogi od ns odrasli u uz bake dok su mame radile, deke su nas vodile u parkiće, bake su spremale slasne krofne, a letnji rspusti u njihovom domu za decu su bila izvor ljubavi i radosti.

Međutim, ne treba zaboraviti da bake i deke imaju svoj mir i svoj život. Dok su neke bake uvek dostupne, neke ipak mamama i tatama daju do znanja da nisu uvek na raspolaganju. Jedna od njih je i baka koja je svojoj ćerki rekla kako joj ne pada na pamet da pazi unuke ako joj za to ne plati. Mama je na društvenoj mreži Reddit podelila svoju priču i napomenula da je ona samohrana majka i da nema nikoga ko bi mogao da joj pričuva dete, a da ona nema finansijskih mogućnosti da plati majci.

''Uvek sam se do sada oslanjala na svoju majku kada mi je trebalo pričuvati decu u zadnji čas. No sada za čuvanje svoje unučadi traži finansijsku naknadu, nešto što ja kao samohrana majka trenutno ne mogu priuštiti. Ponekad joj znam platiti, ali svaki put ne mogu. Ona je rekla da nije dadilja i da joj ne pada na pamet više da uskače'', napisala je u objavi koja je vrlo brzo postala viralna, a komentari ljudi su bili podeljeni.

I dok jedni misle da je baka u pravu i da ona nije dužna da izigrava dadilju, drugi smatraju kako joj je majka i da bi joj ipak trebala pomoći, naročito jer mama očigledno nema novca da joj plati čuvanje baš svaki put.

''Potpuno mi je jasno kroz što prolaziš jer sam i sama samohrana majka te mi moji roditelji često pomognu kada imam obaveza koje ne mogu odložiti, a dete sa sobom voditi ne mogu. Žao mi je što prolaziš kroz ovo, pogotovo jer bi ti upravo mama trebala biti najveća podrška, a ne dodatno ti otežavati ionako tešku situaciju'', jedan je od komentara.

Da li bakama i dekama treba davati naknadu za čuvanje dece - popunite anketu ispod!

(Yumama)

BONUS VIDEO:

OVO SU MAMA I DŽIN BEBA OD 6,5 KG IZ GORNJEG MILANOVCA Pokušala da se porodi prirodno, pa ostala u ŠOKU: "Ovo je retkost!" Kurir televizia