Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DRUŠTVENE IGRE JAČAJU MATEMATIČKO RAZMIŠLJANJE: Evo koje sve sposobnosti podstiču i kada da ih uključite u ovu zabavu

Društvene igre u najranijem uzrastu poboljšavaju određene veštine - evo koje su to igre i koje spospbnosti one osnažuju.

 drustvene igre_1319775755.jpg Izvor: Shutterstock

Neke studije pokazuju da igranje društvenih igara radi već od treće godine ima pozitivan efekat na razvoj dece. Ono što je dobro kod društvenih igara jesu postavljena pravila kojih se morate pridržavati. Mala kršenja pravila ili mala pomoć na početku su sasvim normalna. Kroz igre deca „uče da gube“ i da „ne varaju“ su često važni procesi učenja za malu decu.

Neki roditelji upoznaju svoju decu sa društvenim igrama ranije, drugi kasnije. Na Pontificia Universidad Catolica de Chile u Santjagu ispitani su efekti igranja društvenih igara dece predškolskog i vrtićkog uzrasta. Zajedno su u studiji otkrili da igranje društvenih igara zasnovanih na brojevima, poput „Monopola“, pozitivno utiče na matematičke veštine, prenosi portal eltern.de.

Igranje društvenih igara sa svojim mališanima jednom nedeljno može pozitivno uticati na njihov razvoj jer ima za cilj da poboljša razumevanje brojeva i poveća interesovanje za matematiku, posebno kod dece između tri i devet godina. Istraživači u studiji kažu da deca imaju velike koristi od igranja društvenih igara nekoliko puta nedeljno pod nadzorom učitelja ili druge obučene odrasle osobe.

Istraživanja u prošlosti, na kojima se zasniva nova studija, pokazala su da redovno igranje društvenih igara poboljšava socijalne sposobnosti i emocionalnu inteligenciju i pozitivno utiče na motivaciju dece. Takođe podstiče brzo razmišljanje i kognitivne veštine. Još jedna prednost čestog igranja društvenih igara je okupljanje porodice, što na kraju takođe poboljšava društvene veštine.

Bilo da se radi o "Čoveče, ne ljuti se", "Lavirintu", "Monopolu"... - ono što je kod svih vredno jeste da porodica provodi vreme na okupu, što znači da deca provode manje vremena ispred ekrana, imaju više emotivne razmene i kontakta sa svojim bližnjima.

BONUS VIDEO

Pogledajte

03:42
"IZBACUJU IZ IGRE BRISELSKI SPORAZUM, A UVODE TZV. KURTIJEVU VIZIJU?!" Drecun o pregovorima u Briselu: Predlog EU je bio zamka!
Izvor: kurir televizija
Izvor: kurir televizija


Izvor: Yumama

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica