Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ideje za savršene poklone: Šta kupiti detetu uzrasta od pet do sedam godina

Ukoliko ste u nedoumici, ovo su igračke sa kojima ne možete da pogrešite...

  Izvor: Foto: Shutterstock

Ako se malo posvetite i odaberete je pažljivo, igračka je uvek odličan poklon za dete. Pomoću igračaka, dete stiče mnoge veštine i znanja, razvija kreativnost i maštu. One mu pomažu i da uči socijalnu komunikaciju, ispolji strahove ili kanališe agresiju.

Deca uzrasta od pet do sedam godina su već velika deca, koja neko duže vreme mogu da budu fokusirana i koncentrisana, a važno im je i da prilikom igre imaju društvo. Pogledajte koje igračke su najprimerenije ovom uzrastu:

Povezane vesti

Pazle

Za manji uzrast predviđene su slagalice sa manjim brojem delova, a zatim se sa uzrastom povećava i broj delova i složenost same slike.

Društvene igre

Ponudite detetu zabavnu matematiku, geografiju, gramatiku jer će ga one približiti određenim naučnim oblastima. Uz neke druge igre kao što su "Čoveče ne ljuti se", "Risico", "Cluedo", "Master mind" naučiće da prihvata poraz, odnosno, shvati da ne zavisi uvek od njegovog znanja da li će biti pobednik ili ne.

Povezane vesti

Šah

Iako se šah smatra sportom, on ima karakteristike i društvene igre. Pojačava koncentraciju, podstiče logičko mišljenje (planiranje svojih poteza, konstantni uvid u trenutnu poziciju, predviđanje poteza protivnika...).

Društvene igre su veoma raznovrsne ali većina njih ima zajedničke karakteristike: ne postoji polna ili uzrasna podela, igra podrazumeva i saigrača (time se dete socijalizuje sa drugom decom, ili kada su saigrači roditelji - uspostavljaju međusobno još čvršće veze).

Sportski rekviziti kao igračke

Iako se ubrajaju u sportske rekvizite, kao igračke možete tretirati i rolere, bicikl, skejtbord, vijaču, obruč... Lopta. Svako kotrljanje lopte, puzanje, skakanje - predstavlja dobru fizičku vežbu.

Povezane vesti

Zašto su ove fizčke vežbe, sportski rekviziti u funkciji igračaka važni za vaše dete?

Osim onoga što je očigledno (boravak na otvorenom prostoru, unapređivanje fizičke kondicije, rad na eliminisanju eventualnih deformiteta kao što su kriva kičma ili ravna stopala...), vaše dete će dobiti podsticaj za razvoj motorike i fizičke spretnosti, pojačanje koncentracije. Razvijaće timski, takmičarski duh. Sportski rekviziti doprinose osamostaljivanju. Postajući sve spretnije u nekoj fizičkoj vežbi porašće i njegovo samopouzdanje.

Kocke i konstruktori

Izgradnja kule (i shvatanje kako da ga spreči da padne) podstiče veštinu rešavanja problema i koordinaciju očiju i ruke. Predškolci će koristiti svoju maštu da grade zgrade, vozila, životinje i druge jednostavne konstrukcije, a starija deca će pred sobom imati složen zadatak koji će im "zaposliti" moždane vijuge.

Povezane vesti

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Inicijalizacija u toku...

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica