Soleanis Karolina Lugo Estrada iz Venecuele rodila je pre 8 godina devojčicu Helijani Buitrago kojoj je odmah po rođenju dijagnostikovan hidrocefalus, anafilaksa i sindrom amnionske kesice (ABS). Iako su joj lekari savetovali da prekine trudnoću, jer postoji velika verovatnoća da će dete živeti kao "biljka", nije odustala. Njena ćerka je juče proslavila rođendan, a njena majka je podelila svoju priču.

"Uvek sam želela da budem majka. Kada sam saznala da sam trudna, bila sam najsrećnija žena na svetu. Nisam mogla da prestanem da razmišljam o toj maloj osobi koja će nam se pridružiti i koju bismo moj muž i ja toliko voleli. Prva tri meseca trudnoće bila su puna radosti, radoznalosti i mnogih pitanja.

Ginekolog je na ultrazvuku video da nešto nije u redu, ali nije hteo da ulazi u detalje dok sve ne proveri, pa su me poslali na 3D ultrazvuk. Ubrzo smo saznali da naša Helijani ima mnogo deformiteta. Na licu, rukama, stopalima, usnama, lobanji, mozgu. Neoštećena je bila samo kičma i unutrašnji organi. Ubrzo smo saznali da se radi o sindromu amnionske kesice, grupi retkih urođenih anomalija koje nastaju kada se vlaknaste amnionske trake omotaju oko fetusa. Moja ćerka je imala ove trake omotane oko celog tela, sprečavajući cirkulaciju i razvoj tela.

Kada smo čuli strašnu vest, moj muž i ja smo prvo zaplakali. Tada mi je muž šapnuo: "Hajde da ne odustajemo. Hoćeš li?". Odmah sam rekla da ne želim da odustanem. I tako sam nastavila trudnoću, uprkos činjenici da su me svi doktori nagovarali da abortiram. Rekli su mi da čak i da rodim živo dete, neće dugo živeti, a u svakom slučaju, život bi mu bio pretežak.

Uprkos svim sumornim prognozama, Helijani je rođena 21. avgusta 2015. godine u 39. nedelji trudnoće. Rođena je carskim rezom i imala je četiri i po kilograma. Prvi dani su bili preteški. Bila sam u lošem stanju posle porođaja, pa su mi dozvolili da vidim dete tek posle 24 sata. U međuvremenu, sestre su počele da govore da ne želim da vidim svoje monstruoznodete. Priznajem, njen izgled je šokantan. Kada se rodila, nije imala ni oči ni obrve. Imala je istaknute vene na čelu koje su izgledale kao da će svakog trenutka puknuti. Imala je dve nozdrve, ali su bile zatvorene. Nije mogla da diše kroz njih. Ali ona mi je bila lepa, na svoj način.

Ne volim kada ljudi bulje u nas na ulici. Ne volim da me nazivaju vanzemaljcem. Ne volim kada se guraju i šapuću loše reči. Jasno nam je kakav je borac", rekla je mama za Cafemom portal.

(Yumama)

BONUS VIDEO:

Kako na praktičan način da lako spakujete decu za more Tik Tok/betterwithchardonnay