Uskoro ti je termin!? Mame sa blizanačkom trudnoćom imaju veći stomak i ovo pitanje ih prati već od sredine trudnoće. Ne morate uvek davati kompletan izveštaj i objašnjenje o svojoj trudnoći naročito ne nepoznatim osobama.

Da li su blizanci? U šetnji, na ulici, na rođendanima... uvek isto pitanje, a tako je očigledan odgovor. Kada biste svaki put dobili po 100 dinara kada vam postavljaju ovo pitanje, uštedeli biste vrlo brzo za letovanje.

Ko je Luka, a ko Petar?Vaši blizanci nisu baš kao dva jajeta, ali ovo pitanje je redovno. Naučite da smireno odgovarate, svaki put ko je ko. Ako je od pomoći, dajte ljubopitivima neki "znak raspoznavanja".

Ima li blizanaca u vašoj porodici? U ovom pitanju se krije podpitanje - da li je to bila vantelesna oplodnja. U svakom slučaju vaša deca su lep dar pirode!

To je bio carski rez, zar ne!? U glavama mnogih, jedina opcija koja se nameće je carski rez u vezi sa rođenjem blizanaca. Činjenica je:da je  u mnogim bolnicama stopa carskog reza kod porođaja blizanaca prilično visoka. Carski rez ne umanjuje vrednost majčinstva i svako rođenje je prirodno!

BONUS VIDEO:

bliznakinje i blizanci tiktok/@larissaalazzarin

Izvor: Yumama