Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"ZAMOLILI SMO TASTA DA ČUVA UNUKA, A ON JE TRAŽIO NOVAC": Ispovest tate koji je planirao da vrtić zameni bakom i dekom

Ispovest tate koji je planirao da će baka i deka čuvati unuka, a oni su za to tražili novac!

 Da li decu treba da čuvaju baba i deda. Izvor: Shutterstock

Da li je bolje da dete čuvaju baka ili deka ili da ide u vrtić - ovo je večita dilema na koje mnogi imaju različite odgovore i argumente. Nekada se podrazumevalo da će dete ostati sa bakom i dekom, ali za razliku od nekoliko decenija ranije, parovi sada žive samostalno i sve više mališana ide kod bake i deke samo u posetu.

Neki parovi se snalaze sami, nečija deca ostaju duže u školi i u vrtiću, a drugi uspevaju da ubede roditelje da čuvaju decu dok oni rade. Često je razlog odbijanja to što sami baka i deda još nisu otišli ​​u penziju, ali mnogi žele i da imaju slobodno vreme za sebe, pa čak i ako su u penzionerskim danima, ne žele dodatne obaveze. To se dogodilo u jednoj američkoj porodici, koja je zatražila pomoć od ženinih roditelja, ali naišli su na otpor.

Na mreži Reddiu, mladi otac je podelio svoj problem: "Pre nego što smo odlučili da imamo decu, uselili smo se u sopstvenu kuću ubrzo nakon venčanja. Uzeli smo sve u obzir: okruženje, komšiluk, školski okrug, ali što je najvažnije... lokaciju. Ne samo udaljenost do posla ili lokalnih prodavnica, već još važnije udaljenost do roditelja moje žene. Očekivali smo da će čuvati unuka. Moji roditelji žive 3-4 sata daleko, što nije baš pogodno za svakodnevno čuvanje dece."

Kada je njegova supruga završavala porodiljskoodsustvo i planirala da se vrati na posao, njena 67-godišnja svekrva je bila pred odlaskom u penziju. Mladi roditelji su bili sigurni: tada će baka konačno imati slobodnog vremena za svog unuka. Istovremeno, 67-godišnji tast nastavio je da radi, iako, prema rečima oca deteta, više nije bio potreban.

"Pričao mi je o svojim penzionim fondovima (negde u rasponu od par miliona dolara) i koliko zarađuje (negde oko 150 hiljada dolara godišnje), tako da znam da mu novac nije potreban. Moja žena zna da mu ne treba novac, ali ne zna koliko ima", napisao je tata.

Ali kada je došlo vreme da sedne sa svojim unukom, deda je naplatio to svom zetu, navodeći cenu svojih usluga. Pristao je da čuva svog unuka za 400 dolara radnim danima i tražio je dodatnih 100 dolara za svaki slobodan dan. Čak i uzimajući u obzir visoke cene privatnih vrtića i škola u SAD-u, dečakovim roditeljima je bilo lakše da ne računaju na pomoć njegovih roditelja nego da plate toliki novac.

"Mislili smo da za takvu cenu možemo dete da pošaljemo u jaslice i da ga nećemo morati da nosimo tamo-amo."

Otac deteta gajio je zamerku na svog svekra i odlučio da će sada ograničiti komunikaciju bake i deke sa unukom.

"Neću da kažem da meni i supruzi ne ide dobro, zarađujemo dovoljno za udoban život. Tako smo se dugo raspravljali šta da radimo. Kao rezultat toga, skoro smo odlučili da se viđaju sa unukom tek vikendom kada odemo kod njih."

Njegov post izazvao je burne rasprave, a mnogi su stali na stranu njegovog tasta. Među komentarima su bili i oni koji su rekli da su baka i deda već podigli svoju decu i da žele da žive za sebe. Šta vi mislite - da li deca treba da idu u vrtić ili da ih čuvaju baka i deka? Popunite anketu ispod!

Anketa

da li deca treba da idu u vrtić ili da ih čuvaju baka i deka?

  • Kod bake i deke je najlepše.

    0% (0)

  • Najbolja je kombinacija - malo vrtić, malo baka i deka.

    100% (15)

da li deca treba da idu u vrtić ili da ih čuvaju baka i deka?

Rezultati

(Yumama)

BONUS VIDEO:

Pogledajte

00:25
OVO JE HIT! Japanci u vrtiću uče decu kako da se ponašaju u PREVOZU, srce će vam biti puno kada vidite snimak! (VIDEO)
Izvor: Facebook
Izvor: Facebook

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica