Da li planirate porodični odmor? Osim pakovanja, papirologije, kupovine i svega što je neophodno tokom organizacije putovanja sa mališanima, prvo što vam treba je destinacija. Ako želite da letujete u Crnoj Gori, mesto koje mnoge porodice sa decom rado posećuju i vraćaju mu se iz godine u godinu jesu Dobre Vode.

Dobre vode se nalaze između Bara i Ulcinja, a nazivaju se još i "vazdušna banja", jer se ovde ukrštaju "ruže vetrova" - mesto na kojem plešu zajedno vetrovi sa planina i mora. Dobre Vode predstavljaju jedno od najlepših primorskih mesta u Crnoj Gori. Ukoliko želite lep, prijatan i opuštajući odmor sa decom, onda ste pronašli svoju oazu. Zbog ovako blagotvornog vazduha, u Dobrim Vodama letuju često ljudi koji imaju problema sa astmom i bronhitisom.

Mesto je čisto i mirno, a omiljena plaža je VelikiPijesak sa koje možete posmatrati najlepše zalaske Sunca. Mnogi smatraju da je baš plaža Veliki Pijesak najlepša na crnogorskoj rivijeri - peščana je i sa nje se pruža pogled na otvoreno more. Plaža Veliki Pijesak je dugačka 480 metara i široka oko 26, i jedna je od najčistijih u Crnoj Gori. Čisto more se vidi i po specifično plavoj boji i velikoj prozirnosti u dubini. Plaža je okružena borovom šumom, maslinjacima i agrumima, što joj daje divan mediteranski miris vazduha. U more se ulazi postepeno, a plitak pojas je veoma dugačak, što će se posebno dopasti mališanima.

U Dobrim Vodama postoji puno restorana, konoba i poslastičarnica, kao i prostor za šetnju i igranje. Zbog toga je ova destinacija često broj jedan za porodice koje žele da provedu godišnji odmor u Crnoj Gori.

(Yumama)

BONUS VIDEO:

Letovanje u Albaniji tiktok/ninaskocak