Kada ste roditelj, može biti teško da dodvojite vreme samo za sebe, posebno kada su deca mala. Svakoj mami potrebno je neko vreme da se odmori, uradi nešto za sebe i opusti se, ali kako to postići? Jedna mama je podelila trik koji koristi da bi dobila malo mira i tišine od svoje dece, a da deca to i ne osete.

Mama Aleksandra je na Tik Toku podelial video u kojem objašnjava kako šalje svoje dete u "lov na divlje guske", igru u kojoj ono traži nasumične predmete dok se mama opušta i jede grickalice.

Prvo je Aleksandra identifikovala neki prostor za razdvajanje, poslala je svoju decu u sobe dok se ona opušta u drugoj. Rekla je: "Prvi korak, svu svoju decu ćete poslati u sobu ili igraonicu. Sledeći korak - lezite", dodala je.

Da bi ovo funkcionisalo, trebaće vam bebi monitor, Aleksandra ga koristi kao komunikacioni uređaj. Zatim šalje svoje dete u "lov na divlje guske", odnosno osmislila je igru u kojoj dete u asobi traži nasumičćne predmete.

Rekla je: "Sledeće ćete zgrabiti svoj bebi monitor i reći im šta da nađu u svojoj sobi stvari i da vam to pokažu na kameri."

Aleksandra je rekla svojoj deci: "U redu, svi treba da mi pokažu nešto u čemu je riba." Kada bi deca pronašla stvar, ona bi rekla - "Dobar posao, dobro, ko je spreman za sledeću?"

Mama je osmislila ovaj način kako bi imala vremena da obavi određene poslove, da se odmori i da uradi nešto sama za sebe, a u isto vreme se njeni mališani zabavljaju.

Aleksandrin trik za "lenjo roditeljstvo" stekao je preko 90.000 pregleda na mreži. Jedan korisnik je rekao: "Mi igramo hotel i ja sam gost koji legne na kauč i oni mi donose hranu i piće." Drugi je rekao rekao: "Ti si genije, hvala!"

(Yumama)

BONUS VIDEO:

Kako na praktičan način da lako spakujete decu za more Tik Tok/betterwithchardonnay