U porodici Lojd se 2008. godine dogodio radostan događaj, mama Zara rodila je zdravu ćerku, ali na bebinom nosu bila je jarkocrvena tačka.

Roditeljima je prvobitno objašnjeno da je to običan beleg koji će nestati, ali je vremenom crveni benigni mladež zapravo sve više rastao. Onda su im dali lekove protiv širenja izraslina, a njihova devojčica je već sa 16 meseci rekla da bi volela da ima nos kao njena mama.

Tokom odrastanja Koni Lojd, devojčica sa "nosom klovna" suočavala se sa raznim izazovima sa vršnjacima, na ulici i u vrtiću, Često su joj postavljali pitanja o njenim različitostima, a majka je godinama obilazila razne klinike kako bi se devojčica operisala.

"Kada je bila beba pitala sam se da li će uloga Rudolfa uvek biti izdvojena za Koni u njenim božićnim predstavama. Zamišljala sam dobronamerne nastavnike i roditelje koji nas iz godine u godinu pitaju da li bi joj se svidela uloga. Koni bi mrzela takvu vrstu pažnje." - objasnila je mama Zara za Dailymail.

"Deca u Koninoj grupi za igru bila su radoznala i ponekad bi joj gurala prst u nos. Bilo je to veoma uznemirujuće. Školski fotograf me je čak pitao da li bih volela da ukloni beleg sa slike. Smatrala sam to uvredljivim. Koni je bila ono što je bila, i voleli smo je svaki deo nje."

Nakon velike posvećensti i truda njene mame Koni se operisala. Na sreću, operacija uklanjanja velike crvene izrasline bila je uspešna. Nekoliko godina kasnije ožiljci su uklonjeni sa nosa devojčice i uspela je da zaboravi na svoj problem. Koni je konačno postala vesela, društvena i otvorena. Koni sada ima 15 godina i uživa u svom tinejdžerskom životu. Njen život i život njenih roditelja potpuno su se promenio.

U video snimku pogledajte priču o Koni!


Izvor: Yumama