Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ŠTA IMA ZA VEČERU, DANAS MI JE BIO TEŽAK DAN: 6 stvari koje tate nikada ne bi trebalo da urade kada stigne beba

Možda ranije niste razmišljali o tome, ali kada stigne beba sve što radite ima težinu, zato pazite.

 Mama, tata, svađa, dete Izvor: Shutterstock

Žene su posebno osetljive kada se porode. Faza prilagođavanja na novog člana porodice je stresna kako za mame tako i za tate. Međutim, često se dešava da tate izvuku "deblji kraj" zbog načina na koji se ponašaju ili zbog onoga šta su rekli. U nekim drugim okolnostima, žena možda ne bi dala komentar ili se naljutila, ali sada svaka situacija ili reč nosi dozu rizika. Evo nekoliko saveta kako da sačuvate "mir" u kući i da izbegnete moguću svađu:

Javite se na vreme

Ako kasnite, posebno ako duže ostajete na poslu, najbolje bi bilo da javite na vreme, nego da čekate poslednji čas. Žena "živi" za trenutak da dođete kako bi mogla malo da odmori, što vas duže bude čekala to će njena reakcija da bude burnija.

Neka pet minuta bude pet minuta

Svi koristimo često tu frazu: "Evo me za 5 minuta", a onda se desi da dođemo za pola sata. U nekim drugim okolnostima, možda vam neko ne bi zamerio. Međutim, ako kažete ženi koja je sama sa detetom ceo dan, njoj minut traje kao godina, i verujte brojaće svaki sekund.

Čim uđete uzmite bebu

Koliko god da ste umorni od posla, vaša brza reakcija sigurno će vam pomoći da izbegnete "paljbu" reči o tome kako je sama sa bebom ceo dan, kako je umorna i iscrpljena. Ako uzmete bebu pa makar i na kratko i kažete joj odmah da ode i malo odmori, vi ste na dobitku. Momentalo ćete postati otac godine.

 Svađa, par, brak, razvod
Bračni par u svađi
Izvor: Shutterstock

Ne pitajte šta je za ručak ili večeru

To je oduvek bila osetljiva tema, jer se vremena menjaju. Sada kada je došla beba, ne pomišljajte na ovo pitanje, jer hrana je poslednja stvar o čemu mame tek rođenih beba razmišljaju.

Ne govorite o tome koliko vam je bio težak dan

Ovo pod obavezno izbegavajte, mame su posebno osetljive na ovaj komentar. Ako ste umorni ili ste pod stresom od posla, ne otvarajte Pandorinu kutiju, neće se završiti na dobro.

 svađa u vezi.jpg
Svađa roditelja
Izvor: Shutterstock

Nemojte da čekate da vam se kaže šta da radite oko bebe

Iako ni sami ne znate mnogo toga ili još imate strah od malog bića, bolje je da se samoinicijativno uključite u negu i brigu, nego da vam se kaže. I vi ste roditelj koji nije tu da pomogne već da pojednako učestvuje u obavezama oko deteta.

(Yumama)

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica