Porođaj je veliki izazov, emotivan i bolan za svaku ženu, pa uvek treba imati na umu ono kroz šta su prošle da bi na svet donele bebu. Nažalost, kada beba stigne, svi su srećni što je živa i zdrava, onda počnu da se šalju fotografije užoj i široj familiji, a porodilja nekako pada u drugi plan. Međutim, neretko se dešava da žena koja je rodila dobije čak i veoma neprikladne komentare.

Jedna žena poželela je da podeli svoju priču i ono što je doživela od svog svekra kada je došao u bolnicu da poseti nju i bebu.

"Bila sam veoma iscrpljena od porođaja koji je trajao satima, a na kraju se završio i carskim rezom. Sedela sam na krevetu i gledala ga kako drži bebu u rukama i kako joj se osmehuje. Uživala sam, ali taj divan trenutak mi je uništio kada me je pogledao i rekao: 'Bila si mnogo lenja dok se sama nisi porodila, je l'?"

Ona dodaje i da njen svekar tvrdi da je to bila šala, ali da ona smatra da nije jer kako kaže, iz njegovih očiju se videlo da u njoj ima istine.

Međutim, to nije sve na šta se ova porodilja požalila. Njen svekar se nije zaustavio na tom komentaru. Kad god bi došao kod njih u posetu, pokušavao je da spreči svog sina da radi ono što on smatra 'ženskim poslovima'.

"U to uključuje menjanje pelena, hranjenje, kupanje, pa čak i igru sa decom. Njegov stav je da deca ne treba puno da se čuju i da treba da budu mirna, pa stalno prigovara. Govori da dečaci ne plaču, da ne smeju da jedu otvorenih usta i tome slično", ističe majka troje dece.

Tužna, žena
Shutterstock Iznervirana žena

To sve je uticalo na decu koja su sve manje želela da provode vreme sa bakom i dekom, odnosno sa roditeljima njenog muža. Zbog svega toga, donela je jednu odluku.

"Presekla sam. Deca više ne žele da idu kod bake i deke, a svekra ignorišemo na porodičnim okupljanjima. Ranije ih je rasplakao više puta. Njegov sarkazam me frustrira", zaključila je ova mama koja se požalila na jednom roditeljskom portalu.

(Yumama)