Da je između blizanaca posebna veza još u materici, pokazale su i dve hrabre devojčice koje su zajedničkim snagama uspele da prežive. Jedna bliznakinja je bukvalno spasila život svojoj sestri dok su još bile u materici, tako što je slala signale uzbune koji su podstakli lekare da ih što pre porode.

Puls jedne od bliznakinja počeo je da se koleba u 32. nedelji, što ih je, kako kažu lekari, primoralo da njihovu majku porode. Uprkos tome što je bila manji blizanac, sa 765 grama, ova beba je bila potpuno zdrava. Međutim, njena sestra koja je bila čak tri puta teža i za koju lekari nisu brinuli, rodila se sa nerazvijenim plućima i prebačena je u jedinicu intenzivne nege.

Majka devojčica kaže da su joj lekari rekli da je njena manja ćerka spasila život svoje sestre, i da su još čekali na porođaj, krupnija beba ne bi uspela. Morala je na operaciju sa 14 dana kako bi se oslobodila nakupljene tečnosti na mozgu, ali se do danas potpuno oporavila.

"Doktori su nam rekli: 'Mislim da je tvoja mala bliznakinja spasila život svojoj sestri'. Naša manja beba je pokazala čudne otkucaje srca, pa su lekari odlučili da me porode, ali kada se rodila, sve je bilo u redu. Mislim da je slala signal za pomoć jer je znala da njena sestra neće preživeti ako se uskoro ne rodi", rekla je mama.

Mama, blizanci
Shutterstock Mama sa svojim bliznakinjama

Ove devojčice danas lepo napreduju i potpuno su zdrave, a kako mama kaže, njihova povezanost je neverovatna.

"Nedavno sam pokušala da im razdvojim krevete i nisu mi dozvolile. Toliko su bliske", rekla je mama devojčica.

(Yumama)