Čišćenje je jedan od najdosadnijih poslova mnogih žena, a posebno je naporno kada dođe dete i kada morate da vodite više računa o tome koje hemikalije trošite, u koje doba čistite kuću i slično. Baš zbog toga, mnoge žene pribegavaju raznim trikovima koji mogu da im ubrzaju i olakšaju proces.

Jedan od trikova koji vam u mnogim situacijama može pomoći je omekšivač. Ako ste mislili da služi samo kako biste imale mekšu i mirišljavu odeću, varate se. Pogledajte kako omekšivač možete da iskoristite kada je u pitanju čišćenje kuće:

Pranje sudopere

Popularna britanska influenserka Mrs. Hinch pokazala je svojim brojnim fanovima kako ona s omekšivačem pere i kuhinjsku sudoperu, koja nakon toga blista i miriše na tek oprano rublje. Sudoperu prvo zapuši i u nju ulije dva puna čepa omiljenog omekšivača, pa ravno iz kuvala za vodu doda i vruću vodu.

"Omekšivač ostavite da deluje četiri sata, pustite vodu iz sudopere i sunđerom očistite ako je ostalo prljavštine", savetuje Mrs. Hinch.

Pranje prašnjavih radijatora

Jedna je žena na TikToku pokazala kako prašnjave radijatore pere sunđerom, vrućom vodom i omekšivačem.

"Omekšivač za veš na starom i prašnjavom radijatoru: sada izgleda kao nov i sjajno miriše", podelila je.

Čišćenje tepiha

Ako želite otkriti koliko prljavštine ima na tepihu ispred ulaznih vrata ili onom u kupatilu, operite ga u kadi s vodom i omekšivačem, savetuju ljubitelji čišćenja. Za najbolji efekat preporučuju pranje tepiha u penušavoj kupki, a zatim dodavanje malo omekšivača kojeg ostave da deluje 30-ak minuta pre ispiranja.

Žena ručno čisti tepih
Shutterstock 

Osvežavanje WC-a

Mnoge su žene na društvenim mrežama pokazale kako, nakon što WC školjku dobro operu, direktno u kotlić sipaju omekšivač kako bi kupatilo zamirisalo pri svakom puštanju vode.

Pranje ulaznih vrata

Ako je dobar za čišćenje radijatora, zašto ne bi bio i za vrata - piše jedna Instagram korisnica, a s malo tople vode, omekšivačem i sunđerom, ona izgledaju kao nova.

Difuzor sa trskom

Takođe jedna TikTok korisnica, pod nadimkom Nic, podelila je kako u difuzor sa trskom dodaje omekšivač i vodu, a onda vrati već korišćene štapiće trske.

"Miriše neverovatno, bolje nego pre", napisala je.

Brisanje prašine

Korisnica "Clean Queen" pokazala je na TikToku svoj vrlo jednostavni trik kako s omekšivačem sprečava da se prašina sakuplja na lajsnama vrata.

"Sipajte malo omekšivača na krpu i prebrišite, omekšivač će sprečiti da se opet brzo skupi prašina", kaže ona.

(Yumama)