Nije redak slučaj da majčino mleko promeni svoju boju, što često zbunjuje mame da li to predstavlja problem i prepreku za dalje hranjenje bebe. Rebeka Prajs (31) bila je zapanjena kada je videla svoje mleko prilikom izmlazanja. U svom TikTok videu podelila je svoje iskustvu i pokazala izgleda njenog mlaka koje je postalo narandžasto.

Ona je istakla da ju je babica upozorila da majčino mleko može da se menja u zavisnosti od potreba njene ćerke, ali nije verovala da promena može da bude tako očigledna. "Žene su neverovatne", rekla je mlada mama.

Pogledajte promenu majčinog mleka:

Majčino mleko narandžaste boje TikTok/rebeccamaymie

Stručnjaci objasnili zašto dolazi do promene

Potpuno je normalno da majčino mleko menja boju kako beba raste, u većini slučajeva ono je bele ili krem boje. Ali nije redak slučaj da ono bude ružičaste ili čak i plave boje, što može da bude veliki šok za mnoge mame. Čak je objavljeno da su neke dojilje koje su dobile koronu proizvodile zeleno majčino mleko. To je zato što majčino mleko sadrži antitela koja se prenose na bebu.

mama-beba.jpg
TikTok/rebeccamaymie/screenshot Mama Rebeka sa bebom

Savetnica za dojenje Džoana Danijels rekla je da u slučaju kada je beba bolesna, vrlo je verovatno da se majčino mleko menja kako bi se povećao broj antitela i leukocita koji pomažu u zaštiti bebe od bolesti. "Verovatno je da beba prenosi infekciju na majku zbog čega njeno telo reaguje", ukazala je savetnica za dojenje.

Nakon što je Rebeka podelila snimak, mnoge mame su u komentarima potvrdile da se i njima dešavalo."Moje mleko je postalo plavo i zelenkasto kada je moj sin imao gadnu prehladu", bio je samo jedna o komentara. Druge mame su svoje mleko nazvale "tečnim zlatom" i podelile su svoje zaprepašćenje snagom ženskog tela. Nedavne studije su čak otkrile da davanje majčinog mleka bebi može bitno da pomogne za bolji razvoj vida u kasnijem životu.

(Yumama)