Bilo da je reč o budućoj kraljici ili tipičnoj majci, svaka od njih ima svoje roditeljske metode. To se jasno može videti i kod Kejt Midlton i Megan Markl koje su udate za prinčeve, dva brata, ali svoju decu potpuno različito vaspitavaju.

Javnost je videla svu decu Kejt Midlton

Kejt je bila svesna da kada se uda za princa Vilijama treba da preuzme važne odgovornosti kao deo kraljevske porodice. Oni imaju svake godine preko 2.000 službenih obaveza širom sveta, a mali naslednici Kejt i vilijam redovno smo mogli da vidimo na njima.

Deca Megan Markl se retko pojavljuju

Megan i Hari imaju drugu metodu. Oni su zaštitnički nastrojeni prema svojoj deci i žele da ih sklone od javnosti koliko god mogu. Takvu odluku su doneli zbog toga što znaju šta je pokojna princeza Dajana doživela u medijima, pa je Hari poželeo da zaštiti svoju suprugu i decu.

Krštenje dece Kejt Midlton je javno

Sva deca Megan i Harija su kršteni sa replikom krsne haljine kraljice Viktorije. Slavlje su napravili za porodicu i svoje najbliže prijatelje, ali nisu se krili od javnosti pa su u medijima isplivale slike sa krštenja.

Megan i Hari su želeli privatnost i tradiciju

Megan i Hari organizovali su krštenje svoje dece za samo 25 gostiju. Replika kraljevske hrišćanske haljine i ovog puta je upotrebljena ali je sve obavljeno daleko od javnosti.

Megan Markl, Hari
Profimedia Megan i Hari sa sinom Arčijem

Kejt i Vilijam povremeno putuju u tematske parkove i Mekdonalds sa decom

Kejt je u jednom intervjuu rekla da želi da njena deca upoznaju neke od 'normalnih' stvari koje druga deca rade. Ne želi da zabrani svojoj deci sve zbog kraljevskog statusa.

Megan i Hari decu gaje kao privatne građane

Par je odlučio da se odrekne kraljevske titule. Odlučili su da postanu 'normalni' roditelji kada odstupe od kraljevske porodice i da svoju decu gaje kao i svi drugi građani.

Kejt je skroman roditelj

Kejt ima mnogo pomoći u brizi o svojoj deci, a u jednom intervjuu je rekla: 'Postati majka je za mene tako korisno i divno iskustvo. Međutim, to je bio veliki izazov, čak i za mene, koja kod kuće imam podršku koju većina majki nema. Ništa vas ne može pripremiti na ovo ogromno iskustvo i na to šta znači da postati majka.'

Kejt Midlton, Šarlot, princ Vilijam
James Whatling / MEGA / The Mega Agency / Profimedia Princ Vilijam i Kejt Midlton sa ćerkom Šarlot

Megan je priznala da se bori sa mentalnim zdravljem

Nakon što je postala majka, Megan je podelila svoju ličnu borbu da održi svoje mentalno zdravlje.

"Svaka žena, posebno kada je trudna, je vrlo ranjiva. Tako da je to postalo zaista izazovno. A onda imaš novorođenče i to je zaista teško", rekla je.

Dadilja Vilijamove dece je završila vrhunski koledž

Kada je princ Džordđ imao oko 6 meseci, par je odlučio da unajmi dadilju. Od tada Marija Tereza živi sa porodicom, čak prine i o Šarlot i Luju, bez dodatne pomoći. Završila je koledž u Norlandu, koji pruža odlično obrazovanje za vaspitanje dece.

Dadilja Harijeve dece nije bila poznata javnosti

Megan i Hari unajmili su dadilju nakon što se Arči rodio, ali su je kasnije otpustili zbog 'propusta u profesionalnim obavezama'. Megan je želela da zaštiti privatnost dadilje, tako da njen identitet nije otkrivala.

Kejt uči decu baštovanstvu i umetnosti

"Imala sam neverovatnu baku koja nam je posvetila mnogo vremena - igrala se sa nama, bavila se umetnošću i zanatima, vodila nas u staklenik da se bavimo baštovanstvom i kuvala je sa nama. Pokušavam iskustvo koje nam je ona dala da pružim i svojoj deci", rekla je Kejt jednom prilikom.

profimedia-0369451593.jpg
Isabel INFANTES / AFP / Profimedia Kejt Midlton i princ Vilijam

Megan voli da kuva za svoju porodicu

"Siguran sam da će beba biti odgajana lepo i zdravo. Voli da kuva, jede organsko kad god može. Gledam je kako obeležava hranu, genijalna je", rekao je njen blizak prijatelj.

Kejt je birala luksuzna tradicionalna kolica za decu

Kejt je za svoju decu birala luksuzna kolica poput stare kočije. To je brend koji kraljevska porodica koristi godinama unazad, i sama kraljica ih je koristila kao dete. Kolica koštaju oko 4.000 evra.

Megan je prekinula porodičnu tradiciju sa kolicima

Umesto da kupi tradicionalna kolica za bebu, Megan se oslučila za klasična kolica. Poklonila ih je njena prijateljica, i cena im je oko 1.500 evra.

(Yumama)