Jedna medicinska sestra sa pedijatrije pokazala je neverovatnu humanost, ljubav, ljudskost i sve najlepše osobine kada je odlučila da usvoji svog malog pacijenta i stara se o njegovoj budućnosti.

Klara radi po 12 sati dnevno kada je upoznala malog Džeksona. On je beba rođena sa samo 1.5 kilogram. Morao je da ostane u bolnici dok ne dostigne zrelost i određenu kilažu, a baš Klara se svih tih nedelja brinula o njemu.

Kada je beba napustila bolnicu sa majkom, ova pedijatrijska sestra bila je vrlo tužna.

"Odmah sam osetila povezanost sa tom bebon, neverovatno", rekla je.

Kako joj je Džeksonova mama rekla da detetu ne može da priušti dobar život i da traži porodicu koja će ga usvojiti, Klara je odlučila da nazove socijalnu službu i pita da li ona može da usvoji bebu i postane samohrana majka. Njena porodica je bila oduševljena ovom odlukom, a roditelji su joj odmah ponudili pomoć.

Započela je proces usvajanja i bebu posle par meseci dovela kući. Nije joj bilo lako da preće iz bezbrižnog života samca do samohrane majke, ali želela je to.

"Prve nedelje je bilo puno plakanja. Osećala sam se kao da svaki dan plačem", rekla je, pa otkrila da je onda uspela da napravi raspored i da joj je majka bila veliki oslonac.

Klara, Džekson, usvojeno dete
Printskrin, Youtube/ Inside Edition Pedijatrijska sestra koja je usvojila svog pacijenta, sa roditeljima

Dok je Klara radila smene od 12 sati, beba je ostajala sa bakom. Džejson sada ima 4 meseca, zdrav je i dobro napreduje.

"On je tako srećan, toliko je drag. I ja sam se prerano rodila, i to je uticalo na moju odluku da postanem baš pedijatrijska sestra", rekla je Klara i dodala:

"Nije normalno da se nešto što bi trebalo da bude dobro pretvori u loše. Ne mogu ni da se setim kakav mi je život bio pre njega."

Zahvaljujući njoj Džejson će sigurno izrasti u srećno dete.

Pogledajte njihovu priču:

(Yumama)