Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KAKO PREŽIVETI DVE BEBE U DVE GODINE: Jedna mama podelila četiri zlatna pravila koja su je spasila u najtežim trenucima

Autor Sandra Krstanović

Ako imate malo dete kući, a stigla je beba obavezno pročitajte ove savete.

 mama sa dve bebe.jpg Izvor: Shutterstock

Mama Dženika Vitni podelila je svoje iskustvo kako preživeti dvoje dece u razmaku manjem od dve godine. Ona je dobila devojčicu kada je njena prva ćerka imala 16.meseci.

Kako bi pomogla drugim mamama u sličnoj situaciji otkrila je četiri stvari koje su njoj mnogo značile da pregura taj buran period:

1. Tražite pomoć - nemojte da vas bude sramota i nikako nemojte da oklevate

Ovo je za mene bilo teško, Gospođu Nezavisnu. Borila sam se sa osećajem da ne držim sve pod kontrolom jer, budimo iskreni...izgubite svu kontrolu kad se brinete o jednom detetu i radite nešto oko drugog. Traženje pomoći spasiće vaše duševno zdravlje, verujte mi.

Možda će vas zanimati

2. Razmišljajte dublje. I meditirajte razmišljajući o široj slici

Znate izreku "sve se događa sa razlogom"? Iako je teško videti dugu dok je oluja, imperativ je da verujete da se sve događa sa razlogom i samo je pitanje vremena kad ćete shvatiti blagoslov iza trenutnih okolnosti. Napravite najbolje što možete kako biste pripremili svet za bebu broj 2 - a to znači, pomiriti se sa situacijom u kojoj ste trenutno i s onim što će doći.

3. Radite na svojim snovima!

Sigurno mislite, DA, DA. Kako raditi na snovima kad si umorna, iscrpljena, bezvoljna, osećaš se bolesno i kao da nisi svoja? Jednostavno je. Napiši svoje ciljeve, shvati da će "ovo takođe proći" i iskoristi trenutke koje imaš kako bi se ponovno 'resetovala' i krenula prema svojim snovima. Čak i ako to znači da imaš 30 minuta dnevno kad se haos smiri,uradi nešto što će ti prijati a što nema nikakve veze sa poslovima u kući i oko dece.Svi tvoji napori će se spojiti, ako i dalje preduzimaš korake prema svojim snovima. I zapamti, svaki korak se broji.

4. Jedite zahvalnost za doručak

Mislim da je većina moja snage u protekle dve godine došla iz ZAHVALNOSTI. Istina je da nisu svi blagosloveni prilikom da nose dete, a kamoli dva. Iako je ovo teret za mnogo žena, borba prevladava i mogu vam reći da se taj osećaj zahvalnosti čini sve vrednijim. Smirite se na trenutak,10 puta duboko udahnite i izdahnite osećaj iscrpljenosti, straha ili brige koje možda imate.

 (Yumama)

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica