Poznata pevačica Halsi (27) rodila je prvo dete u julu 2021. godine, ali je prvi put progovorila o bolnim trenucima kroz koje prošla sa svega 24 godine.

Mnogi su me ljudi pitali jesam li, otkad sam rodila dete nakon godina muke, preispitala svoj stav o pobačaju. Odgovor je čvrsto ne. Zapravo nikad nisam bila sigurnija u vezi s tim", piše u članku.

"Mogućnost abortusa spasila mi je život i omogućila mom sinu da dobije svoj. Svaka osoba zaslužuje pravo na izbor kada će, hoće li i kako doživeti ovo opasno iskustvo koje menja život. Držaću svog sina jednom rukom, a drugom ću se boriti za prava svom snagom", dodala je.

Pre nego što je rodila sina prošla je kroz tri pobačaja, zbog jednog je mogla da umre.

"Činilo se okrutnom ironijom da sam mogla sa lakoćom zatrudneti ponovno, ali sam se borila da održim trudnoću. Jedan od mojih spontanih pobačaja zahtevao je 'naknadnu negu', što je nežan način da mi kažu da ću morati da abortiram jer moje telo nije moglo samo u potpunosti prekinuti trudnoću. Da nisam abortirala rizikovala bih da dobijem sepsu", napisala je.

Kaže da je plakala tokom celog zahvata jer su "očajnički želeli prekinuti trudnoću" koja joj je ugrožavala život.

"Bila sam uplašena i bespomoćna. Bila sam spremna na najgore. Dala sam detaljna upustva u vezi s doniranjem mojih organa ako umrem. Ali na svu sreću preživela sam i dobila novu šansu da živim i dobijem divnog sina", otkriva pevačica.

(Yumama)