Jedna mama iskreno je opisala svoje iskustvo letovanja sa decom, opisujući ga kao jako stresno i skupo.

Ona ističe da je odlazak na bilo kakvu vrstu putovanja više stres nego odmor i da bi radije ostala kod kuće gde deca imaju svoju zabavu.

 "Zašto bi bilo ko želeo da ide na put sa decom mlađom od pet godina? Previše je stresno, skupo, deca se svađaju, stvari uvek krenu pogrešnim tokom, previše se umore, ne zanimaju ih atrakcije, niti izleti. Oni su srećni dok se igraju u parku ili bacaju kamenčiće", počinje svoju priču.

Prema njenim rečima iz nekog razloga uvek mislimo da je odlična ideja da decu iz poznatog okruženja izmestimo u nepoznato mesto gde se na kraju niko nećete naspavati.

"Na kraju svi osete olakšanje kada dođu kući. Niko zapravo ne uživa u odmoru sa decom mlađom od pet godina, zar ne?", zaključila je.

Devojčica, more, bazen, kupaći
Shutterstock deca na bazenu

Ubrzo su usledili brojni komentari.

Mnogi su se složili sa njenim razmišljanjem, smatrajući kako ni oni odmor sa decom ne doživljavaju kao odmor, ali bilo je i onih roditelja koji putovanje sa decom ipak smatraju radosnim.

"Moje najstarije dete ima devet godina i u ovom periodu ne mogu da ga uhvatim da prošetamo zajedno psa, tako da odmor sa njima meni donosi radost", glasio je jedan od komentara.

"Znam tačno na šta mislite. Otakako sam dobila dete osećam da više ne postoji pravi odmor na putovanju", napisala je druga majka.

Ipak, veliki broj roditelja reklo je da uživaju na putovanjima sa decom, jer zajedno prave sećanja koja će trajati zauvek. U prilog tome govori sledeći komenatar.

"Ovo svakako nije moj slučaj. Putovanja sa decom su nešto zbog čega cele godine radim. To je najbolje vreme u godini koje provodimo zajedno. Zabava, divno vreme, bez posla, spavaju kada požele, ostaju budni do kasno, generalno bolje spavaju, svi smo bez stresa. Mi uživamo u svakom trenutku", napisala je još jedna mama.

(Yumama)