Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

4 STVARI U KUĆI SKLONITE OD DETETA TOKOM PRAZNIKA: Može doći do ozbiljnih povreda, a poslednje je najopasnije! 

Nekada nismo ni svesni da neke stvari mogu ozbiljno povrediti dete. Obratite pažnju na ove 4 stvari tokom praznika.

 Ukrasi mogu biti opasni po dete Izvor: Shutterstock

Tokom praznika nismo ni svesni koliko stvari može biti opasno za malo dete. Ne želimo da nam se radostan period pretvori u konstantni brigu, pa zato izdvajamo šta bi to moglo da bude opasno po dete.

Možda će vas zanimati

1. Jelka i stakleni ukrasi

Jelka zapravo ne bi trebalo da bude opasna, posebno ako se nalazi izvan domašaja dece. Držite je podalje, kako dete ne bi moglo da je dohvati, povuče i obori na sebe. Ono što ozbiljno može naštetiti detetu jesu ukrasi. Ako su od stakla mogu napraviti ozbiljan problem, deca ih mogu staviti u usta, pa do pucanja u ustima može vrlo lako doći. Savet je da sve te staklene ukrase stavite visoko, a najsigurnije je da ih ostavite za naredne godine, kada deca porastu.

2. Igračke za stariju decu

I sami ste svesni koliko mlađi prate starije, žele njihove igračke i sve što koriste. Ipak, oni su mnogo neoprezniji. Igračke starije dece često su napravljene od delova. Nekada ti delići mogu završiti u nosu, dete ih može progutati, pa može doći do ozbiljnog gušenja. I starije dete upozorite da svoje igračke ne donosi u blizinu mlađih.

3. Male baterije

Male okrugle baterije vrlo lako mogu završiti u nosu deteta. Njih ćete naći u igračkama, u lampicama ili drugim svetlećim ukrasima za kuću. Dobro zatvorite taj deo gde su smeštene, kako malo dete ne bi došlo u dodir sa njima.

4. Lampice

Izbegavajte da budu nisko postavljene. Potrudite se da budu visoko i da dete nema opciju da ih koristi, stavlja u usta ili obavije oko vrata. Nekada lampice mogu biti od stakla, pa onda i vrlo lako pući, što može dovesti do ozbiljnih povreda. Pored toga, kontakt sa strujom može ozbiljno da ugrozi dete, posebno kada u usta stavlja sijalice. Opekotine zbog toplote mogu biti još jedna posledica, jer mala deca ne znaju za oprez. Osigurajte kuću ako imate malo dete, sve lampice neka budu podignute izvan detetovog domašaja.

izvor: yumama

Pročitajte i

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica