Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

5 NOVOGODIŠNJIH ODLUKA KOJE TREBA DA DONESE SVAKI RODITELJ: Ne jurite savršenstvo, već se posvetite ovim stvarima!

Ekspert za roditeljstvo savetuje mame i tate da donesu ovih 5 novogodišnjih odluka!

 Novogodišnje odluke za roditelje Izvor: Shutterstock

Nova godina je pravo vreme da se radujemo, uživamo sa najdražima, ali i donesemo neke velike odluke. Naravno da se greške uvek dešavaju i to je normalno, ali postoje neke odluke koje će vam dati priliku da roditeljstvo poboljšate i olakšate život sa decom.

Možda će vas zanimati

Zato mama Krisi Ketli, ekspert za roditeljstvo, otkriva 5 novogodišnjih odluka koje vam mogu ulepšati život sa decom.

1. Trudite se da budete dovoljno dobri, ne savršeni

Često stvaramo neke ideologije i trudimo se da jurimo savršenstvo. Niko nema isti život, istu decu, pa je nemoguće dostići tu sliku koju vidite kod drugih. Biti dovoljno dobar znači pratiti detetove potrebe, prilagođavati se životu, pa dozvoliti i nezdravu večeru, malo više crtanih filmova s vremena na vreme.

2. Budite uporni sa svojim pravilima i granicama

Da biste vaspitali dete, važno je da neka pravila postoje. Ako radite ono što kažete da ćete uraditi, tako i dete učite da kontroliše svoj život.

3. Nemojte potcenjivati decu

Ako budete potcenjivali sposobnosti deteta, to će kasnije napraviti problem sa njihovim samopouzdanjem. Dajte im priliku da budu samostalni i odgovorni, naravno, koliko priliči uzrastu. Nemojte otići ni u drugu krajnost, pa očekivati od njih previše ili ih porediti sa drugom decom.

4. Slušajte ih

Kasnije će deca želeti da vam pričaju stvari o svom životu ako im sada date priliku i slušate ih. Pustite ih da ispričaju, uključite se, posmatrajte ih.

5. Uživajte i zabavljajte se

Svi znamo da je smeh najbolji lek i da svima neizmerno prija. Potrudite se da se u ovoj godini više posvetite zabavi i druženju sa decom, odvojte vreme za porodicu.

izvor: yumama

Pročitajte i

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica