Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SIGURNI SMO DA VAS BAR JEDNA OD OVIH STVARI BRINE: Evo kako da se izborite sa 5 najčešćih strahova među majkama

Pogledajte koji su najčešći strahovi među majkama i saznajte kako da poradite na tome.

 najcesci strahovi majki_1443257816 Izvor: Shutterstock

Mame osećaju neku posebnu vrstu odgovornosti, naročito kada je dobrobit njihove dece u pitanju. Samim tim, mnoge imaju različite strahove, koji nisu obični i svakodnevni, već u najvećem broju slučajeva iracionalni.

možda vas zanima

Izdvajamo 5 najčešćih strahova među majkama.

1. Plašimo se da smo loše majke

Neke mame se plaše da neće dobro delovati na emotivnu stranu detetove ličnosti, neke misle da ne mogu dobro pripremiti dete za stvarni svet. Ispod svih ovih stvari nalazi se onaj najveći stah - nisam dobra mama.

Možete se boriti sa ovim strahom tako što ćete deci pokazivati ljubav i učiti ih da budu dobri ljudi. Kada su u pitanju obaveze, postavljajte realistična očekivanja. Mi treba da damo deci potrebne alate i siguri smo da svaka od nas radi to odlično.

2. Plašimo se da ćemo izgubiti sebe

Ovo se često dešava kod majki, kada upadnu u mašinu menjanja pelena i presvlačenja. A gde sam tu ja - pitanje je koje se samo nameće.

Kako se ne biste ovako osećale, odvojte vreme za sebe i uživajte u stvarima koje vas same raduju i u kojim uživate bez dece.

3. Plašimo se da će deca doneti loše odluke

Svi mi želimo da dete pronađe pravu osobu za brak, da ima dobar posao koji voli, da dobije potrebno obrazovanje, da bude srećno. Nekada će doći trenuci kada mi nećemo mnogo moći da uradimo po tom pitanju.

Umesto strahovanja, živite u uverenju da radite sve što možete da odvedete dete ka dobrim životnim izborima. Kada odrastu, setiće se svega što ste ih učili.

4. Plašimo se da će se detetu desiti nešto loše

Čini se da je ovo jedan od najčešćih strahova među roditeljima. Koliko se samo puta dogodilo da u glavi napravite neku svoju, strašnu i opasnu zamisao neke obične situacije? Potpuno vas razumemo. Želite da vašem detetu bude dobro i da uvek bude sigurno.

Ipak, pokušajte da ne tražite problem pre nego što on nastane. Osećaćete se mnogo bolje.

5. Plašimo se da više nećemo biti potrebni svojoj deci

Sigurni smo da se svaki roditelj u nekom momentu uplaši ovoga. Ovi strahovi su vrlo iracionalni, a pomalo nisu ni fer prema deci. Ma koliko bolno zvučalo, moramo shvatiti da im u nekom momentu nećemo biti potrebni.

Imajte na umu da ih tako ne gubite iz svog života. Nemojte rešavati njhove probleme i dozvolite im da budu samostalni.

pročitajte i

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Inicijalizacija u toku...

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica