Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Higijena u domu: Kako da operete dečje igračke (VIDEO)

Plišani drugari naših mališana često su pravo leglo opasnih bakterija, te je izuzetno važno često ih prati. Pogledajte video uputstvo koje će vam u tome pomoći...

 Izvor: Foto: Printskrin

Osim što vode računa o tome da li igračke odgovaraju uzrastu njihovih mališana, kao i da li sadrže neke toksične materije, roditelji bi trebalo da obrate pažnju i na održavanje dečjih igračaka.

S obzirom da lako skupljaju grinje i plesni, plišane igračke često mogu da budu uzročnici raznih alergija i infekcija, te je njihovo pranje od izuzetne važnosti.

Povezane vesti

Deci često dosadi da se igraju sa istim igračkama, pa tako plišani meda lako bude zamenjen zekom. 

Mnoge od tih, trenutno neomiljenih, igračaka stoje usamljene na policama, ali iako ne dolaze u kontakt sa decom, nakupe se prašinom, te je i njima potrebno pranje.

Povezane vesti

Pranje igračaka u nekoliko koraka:

Plišane igračke treba prati barem jednom mesečno, a ukoliko je dete prehlađeno i kašlje, čak i češće.

U najveće greške spada pranje plišanih igračaka zajedno sa ostalim stvarima. Na taj način bakterije se prenose dalje, a posebno je opasno prati ih s donjim vešom i peškirima.

Ukoliko se plašite da će se plišane mede, zeke, slonići i ostala družina usled pranja deformisati, najbolje je da ih perete na najnižoj temperaturi, ali u tom slučaju koristite asepsol.

Kako biste ih dodatno zaštitili možete ih staviti u mrežicu za pranje ili običnu jastučnicu.

Ukoliko igračka ima neku fleku, pre stavljanja u veš mašinu, probajte da je uklonite pomoću sunđera i deterdženta.

Izbegavajte centrifugu da ne bi oštetila nežan pliš i sunđerasto punjenje. 

Igračke je najbolje sušiti prirodnim putem, pa se potrudite da svom mališanu obezbedite drugu igračku dok se oprana ne osuši dobro.

Povezane vesti

Takođe bi trebalo igračke s vremena na vreme iznositi na sunčevu svetlost kako bi se oslobodile grinja koje nisu uklonjene pranjem.

Pogledajte video uputstvo koje će vam pomoći da pravilno operete sve plišane drugare vaših mališana:

Plišani drugari naših mališana često su pravo leglo opasnih bakterija, te je izuzetno važno često ih prati. Pogledajte video uputstvo koje će vam u tome pomoći...
Izvor: YouTube

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Vesti

Porodica