Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kada beba promeni okruženje: 3 saveta za lepši san

Bebe uglavnom žude za svakodnevnom rutinom na koju su navikle, međutim nekada se ta rutina mora narušiti. Evo kako da olakšate bebi prilagođavanje na novo okruženje i putovanja.

  Izvor: Foto: Shutterstock

Beba mirno spava u svom krevetiću, ali kada iskoči iz svoje svakodnevne rutine nikako ne može da utone u san. To je zapravo sasvim normalno za male bebe koje žude za svakodnevnom rutinom na koju su naviknute.

Povezane vesti

Ipak, povremeno je dobro promeniti vreme i okruženje u kojem beba spava jer ćete tako olakšati buduća putovanja ili posebne prilike u kojima dete neće moći da spava u svom krevetiću i strogoj tišini, a osim toga na taj način podstičete detetovu fleksibilnost. 

Povezane vesti

Evo kako da olakšate detetu prilagođavanje na novo okruženje, a da se pritom dobro naspava...

Ne komplikujte

Najbolje bi bilo da kod kuće isprobate rutinu kakvu ćete imati kada odete na putovanje. Pomerite vreme dojenja ili dajte detetu flašicu u drugačije vreme. Ako je beba naviknuta isključivo na vas, neka je nekoliko večeri uspavljuje partner. Zapravo je vrlo jednostavno i bebe to najčešće prihvate mnogo lakše nego roditelji koji se zapetljaju u planiranju.

Povezane vesti

Probna vožnja

Ako će beba spavati u prenosivom krevetiću ili jesti kupljene kašice na koje nije navikla, potrebno je nedelju dana ranije u detetovu rutinu ubaciti ove novosti. Neka beba spava nekoliko dana u prenosivom krevetiću koji će na putovanju zameniti onaj "pravi" krevet. Ako će na putovanju biti određenih promena u detetovom hranjenju, potrebno ga je na vreme pripremiti za to. Ako je beba dovoljno velika za dohranu, na vreme joj ponudite nove kašice da vidite kakva je reakcija i hoće li ih prihvatiti.

Povezane vesti

Osigurajte detetu nešto poznato

Promene jesu dobre, ali malenoj deci dobro će doći i nešto poznato kako bi ih umirilo. Neka to bude omiljeno ćebence, igračke ili muzika koju sluša pre spavanja. 

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica