Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zaposlena mama: Kako upravljati (prenaglašenim) osećanjima?

Vi ste zaposlena mama, ali pored posla, neodloživih obaveza i deteta, vi zaslužujete sreću. Evo kako da se izborite sa svim osećanjima koja vas preplavljuju s vremena na vreme...

  Izvor: Foto: Shutterstock

Šta ako biste mogli da imate uravnotežen život i postignete sve zadate ciljeve, samo kada biste odgovorili na veoma jednostavno pitanje o tome kako se osećate? Kada pomislite da ni na jednom polju niste uspešni, zastanite i zapitajte se "Šta ja osećam? Kako se osećam?"

Najvažniji korak u izgradnji emocionalne inteligencije je upravljanje emocijama. Za početak se prisetite vremena kada ste osetili neku od emocija koje smo izdvojili u tekstu. Doživeti ova osećanja je sasvim normalna stvar i ne postoji osoba koja ih nije osetila tokom života. Evo kako da se izborite sa njima i osetite radost:

Povezane vesti

Tužni ste

Budite se uplakani. Bole vas grudi, ne možete da kontrolišete suze i teško zadržavate dah? Na prvi mah vaša situacija deluje komplikovano i nerešivo. Ipak, ono što je bilo bilo je, i ne postoji ništa što možete sada učiniti a što će promeniti stvari. Život ide dalje, a vi imate odgovornost i obaveze. Šta može biti rešenje? Shvatite da svi imamo svoje dobre i loše dane- u tom trenutku vaša životna energija je na veoma niskom nivou. Pokušajte da je podignete.

Osećate krivicu

Suze, osećaj nezadovoljstva i nesigurnosti čine da osećate bol u grudima. Šta je rešenje? Možda će vam ovo zvučati čudno, ali krivica je nešto što ste vi izabrali da osećate. Prvo i osnovno je da sve stvarne i umišljene greške prvo priznate, a zatim ih sami sebi oprostite i na kraju ispravite. Nikako se ne osvrćite na prošlost već rešavajte sadašnje probleme.

Povezane vesti

Anksiozni ste

Ne možete da prestanete da mislite o nečemu. Pitate sebe da li će se desiti? Ne možete da spavate. Da li je to zaista istina­? Znojite se, osećate slabost i blagu nesvesticu. Šta je rešenje? Duboko, dugo i sporo disanje. Svež vazduh. Rad na vašim veštinama uz pomoć kojih ćete naučiti da odbijanje i sama reč "ne" ne predstavljaju izazov.

Osećate radost

Vaša deca se smeju često, samim tim se i vi osećate dobro u svojoj koži. Uspešni ste u svojoj karijeri, a vaš posao radite u skladu sa vašim vrednostima i prioritetima. Vaša porodica je srećna i zdrava. Vaši izbori su na pravom mestu.  

Veliko pitanje koje treba da postavimo je: "Šta će me usrećiti?" Odgovore potražite u sebi i shvatite da vam nekada nisu potrebni saveti prijatelja. Imajući sve to u vidu, znajte da odgovori ne mogu doći odjednom. Možete početi sa donošenjem odluke da obratite pažnju na vaše emocije i istinski ih osetite.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Inicijalizacija u toku...

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica