Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zašto smo stroge prema poznatim majkama?

Zvezde koje neki obožavaju, a neki ne, nikada nas ne ostavljaju ravnodušnima. Međutim, o slavnim majkama su komentari često loši. Zbog čega je tako?

 Izvor: Foto: Instagram, Twitter

S pojavom društvenih mreža, sve češće smo u prilici da poznate mame vidimo u intimnim, porodičnim trenucima. One više nisu samo elegantne dame s crvenih tepiha koje decu pominju u intervjuima, već ih možemo videti dok hrane svoje mališane, igraju se s njima i uspavljuju ih. Uprkos tome, nakon svake pohvale na račun neke popularne majke, često čujemo komentar: "Lako je njoj kad ima tri dadilje", "I ja bih bila takva da imam toliko novca" i "Koga briga za nju, i ja sam svoje danas triput nahranila, pa me ne hvale".

Kako su ovakve reakcije česte i burne, ne možemo da se ne zapitamo - da li ih to što su poznate i bogate čini lošim majkama u očima čitalaca tekstova o njima?

Koja od nas ne bi volela da može da plati dadilju da joj pričuva bebu dok završi obaveze? Koja ne bi volela da ima dovoljno novca da ispuni detetu baš svaku želju? I zbog čega se pitamo što nas ne hvale jer smo triput nahranili dete, kada mediji ne hvale nekoga zbog tog jednostavnog majčinskog čina, već jednostavno prenose vesti iz života slavnih koji su, na kraju glamuroznog dana, isti kao svaka druga mama na svetu?

Novinarka sajta Baby Center Sara Bernard istražila je prestroge stavove majki o poznatim roditeljima i počela jednostavnim pitanjem – ko smo mi da sudimo tako strogo?

Ona navodi primer oskarovke Kejt Vinslet, koja se pokazala kao mama koja podržava svaku ženu, ističe da ne treba žuriti s gubljenjem postoporođajnih kilograma jer mama mora biti snažna za svoju bebu, skromna je i pristojna. Naime, nedavno su se na Internetu pojavili komentari koji je osuđuju jer ima troje dece, začete s trojicom različitih muškaraca.

"To je pokrenulo ogromnu raspravu. Neke od stvari koje sam o njoj čitala su prilično uvredljive", napominje Bernardova i dodaje da je "mešanje u tuđa posla" otišlo tako daleko da se u britanskom Dejli Mejlu pojavio i naslov "Zašto je ljubavni život Kejt Vinslet u takvom neredu?".

VIŠE: Kejt Vinslet: Opsednutost postporođajnim telom je užasna!

Međutim, neki od čitalaca redova ove novinarke dodali su mogući odgovor: majčinstvo shvatamo veoma lično i svako ima neki svoj način nege i vaspitanja, za koji veruje da je idealan. Štaviše, ona se zapitala je li poznatim majkama teže nego ženama koje se ne bave javnim poslom:

"Da li je zvezdama teže? Pa, one su uvek pred kamerama, izazivaju više komentara – vidimo svaki njihov izbor, nezgodu, grešku i uspeh, a pošto Internet garantuje anonimnost, osećamo se slobodno da iskažemo svoj stav."

Neki od čitalaca teksta Sare Bernard istakli su ljubomoru na život slavnih kao razlog za surove i stroge komentare, koje mnogi korisnici Interneta danas pišu i na samim profilima zvezda na društvenim mrežama kako bi bili sigurni da će ih ovi slavni roditelji videti, ne misleći na njihova osećanja.

"Nesumnjivo ima i zavisti! Svaki put kada neka popularna mama izgubi postporođajne kilograme, naći će se makar jedna mama koja nije zvezda da kaže: ’I ja bih to mogla da imam ličnog trenera, kuvara, kućepazitelja, dadilju itd.’."

Ipak, i to povlači pitanje da li je to zavist ili samo realan pogled na situaciju zvezda.

Činjenica je da smo prema poznatima stroži nego što smo prema svojim prijateljima koji prolaze kroz iste roditeljske muke i prave iste greške kao oni. Tako je rođendanski poklon koji su Kim Kardašijan i Kanje Vest priredili svojoj ćerkici – bušenje ušiju i par dijamantskih minđuša – izazvao osudu, a malo bi ljudi tako burno reagovali kada neki njihov poznanik probušio uši svog jednogodišnjeg deteta.

VIŠE: Nort Vest uživa u poklonu koji je od roditelja dobila za prvi rođendan

Pravi odgovor ćemo teško otkriti, ali se on verovatno krije negde između svih ovih mišljenja. Za početak, recite nam svoje mišljenje. Zašto smo stroge prema poznatim majkama?


*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama.

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Vesti

Porodica