Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mladi očevi imaju smanjenu želju za seksom

Naučnici su utvrdili da, nakon dolaska bebe u kuću, libido nije nizak samo kod majki...

 Izvor: Foto: Thinkstock

Nedavno sprovedena studija objavljena u "Dnevniku seksualne medicine" pokazala je da mame nisu jedine čija je seksualna želja smanjena nakon rođenja deteta. Naime, rezultati ovog istraživanja pokazali su da i želja za seksualnim odnosima kod očeva može biti pogođena dolaskom bebe na svet isto koliko i kada je reč o majkama.

Utvrđeno je da velika životna promena kao što je rođenje i podizanje deteta može biti krivac za smanjanje želje za seksom oba partnera. Zbog preokupiranosti potrebama novorođenčeta, manjka sna i umora, roditelji imaju manje vremena da misle o sopstvenoj intimi, kako su naveli učesnici ovog istraživanja.

"Ljudi uglavnom pretpostavljaju da je želja za seksom smanjena zbog promena u hormonskoj slici i stanju ženskog tela nakon porođaja i da njihovi partneri nemaju problema sa uzbuđenjem", ističe Sari van Anders, profesorka psihologije i ženskih studija na Univerzitetu u Mičigenu, koja je bila deo tima koji se bavio ovim pitanjem.

"Međutim, naše istraživanje pokazalo je da i otac novorođenog deteta doživljava promene u seksualnoj želji usled novih životnih okolnosti", zaključila je.

Inicijalizacija u toku...

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica