Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kako da uredite sobu za jednogodišnjaka

Uređenje dečje sobe je veliki izazov i investicija za roditelje, stoga mu treba pokloniti posebnu pažnju. Soba mora da bude mesto koje će dete da poveže sa opuštenošću, sigurnošću, toplinom i udobnošću.

 Izvor: Foto: Shutterstock

Nameštaj u sobi za jednogodišnjaka treba svesti na najneophodniji. Treba uzeti u obzir fleksibilnost i ekonomičnost pri rasporedu i odabiru nameštaja, jer se detetove potrebe brzo menjaju. Značajnu ulogu u svemu igra i pol deteta

1. Krevetac

Krevetac je, svakako, obavezan. Veoma važan je i njegov položaj u sobi - ne treba ga postaviti u blizini prozora ili grejnih tela. Najbolji je drveni, sa lepo obrađenim rešetkama i stranicama čija visina može da se podešava po potrebi. Poželjno je da ima točkiće, kako bi mogao da se pomera, odnosno premešta.

Kvalitet dušeka je od izuzetnog značaja. Inače, stari krevetac može da se koristi, ali ga prethodno treba premazati bojom za drvo.

Povezane vesti

2. Prostor za prepovijanje

Prostor za prepovijanje može da bude namenski projektovan ili improvizovan (može da posluži komad nameštaja koji odgovara nameni). U svakom slučaju, treba da bude odgovarajuće širine i visine. Može da sadrži i fioke za odlaganje dečjih stvari.

U neposrednoj blizini treba da se nalazi komoda ili police sa sredstvima za ličnu higijenu deteta.

Inicijalizacija u toku...

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica