Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Soba za dečaka

Odlika muških soba je jednostavnost, ali prostorija nikako ne treba da deluje hladno.

Moderna soba

Predložila bih nameštaj jednostavnih linija, bez rezbarija i vinjeta. Glavne boje sobe za dečaka su tirkizno plave, svetlo plave i zelene nijanse, koje mogu da se kombinuju sa oker, belom i bojom kafe. Možete da odaberete jedan "čist" zid, bez prozora, i oslikate ga u vidu murala.

Kako da uredite sobu za jednogodišnjaka?

Ukrasite ga jednostavnim geometrijskim slikama: kvadrata, trougla, kruga... i ofarbajte različitim zeleno-plavim nijansama. Ti oblici mogu da se kombinuju sa linijama i prugama u oker ili nijansi boje kafe. Za ovako nešto vam ne treba mnogo crtačke veštine. Svakako je potrebno malo više vremena, ali može mnogo da znači vašem dečaku. Može da se doda i pokoja igračka u ugao sobe, ali sasvim diskretno. Zavesa i prostirka za pod mogu da imaju slične šare ili boje. Ostali zidovi neka budu jednobojni.

Tradicionalna soba

Tradicionalna soba je vrlo praktično i ekonomično rešenje zbog svoje fleksibilnosti, pogodna za roditelje koji žele da za manje utrošenog vremena srede dečju sobu.

Soba za devojčicu može da se "reši" u kombinaciji plave i bele boje.

Sobazadevojčicu

U nijansama plave boje mogu da budu okrečeni zidovi, ili da u njima budu detalji, kao što su: posteljina, ćebad, jastučići, mede... Sa druge strane, u nijansama bele boje može da bude: nameštaj, zavesa, prostirka za pod, ramovi za slike, prekrivači i sobna lampa. Belo će vizuelno da otvori sobu, da pruži neophodan kontrast, istakne određene detalje i spreči monotoniju.

Marija Kočović, diplomirani inženjer arhitekture

Inicijalizacija u toku...

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica