Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Soba za devojčicu

Zidovi i detalji su ključni u sobi za devojčicu. Detalji su kitnjasti, ali u tome ne treba preterivati - ključno je znati da se proceni prava mera

 Izvor: Foto: Thinkstock


Moderna soba

Poslednjih godina, moderna je kombinacija roze-braon. Roze je tipična ženska boja, a braon daje notu modernog pristupa.

Kako da uredite sobu za jednogodišnjaka?

U roze boji mogu da budu okrečeni zidovi, dok nameštaj, ramovi za slike i ogledala mogu da budu u braon boji. Kitnjasti detalji: posteljina, jastučići, lampe... daju toplinu modernom dizajnu i mogu da budu u beloj boji. Zidovi mogu da budu dodatno ukrašeni nalepnicama sa cvećem, leptirima, ili nekom simpatičnom životinjicom.

Radi ostvarivanja dinamike, predložila bih zidove na štrafte u kombinaciji zelene i bele boje, sa roze detaljima na zidovima i belim nameštajem. Kao i u kombinaciji žutih i ljubičastih štrafti, sa braon detaljima na zidovima i braon nameštajem.


Tradicionalna soba

Tradicionalna soba je vrlo praktično i ekonomično rešenje zbog svoje fleksibilnosti, pogodna za roditelje koji žele da za manje utrošenog vremena srede dečju sobu.

Soba za devojčicu može da se "reši" u

Soba za dečaka

kombinaciji roze i bele boje. U nijansama roze boje mogu da budu okrečeni zidovi, ili da u njima budu detalji, kao što su: posteljina, ćebad, jastučići, mede... Sa druge strane, u nijansama bele boje može da bude: nameštaj, zavesa, prostirka za pod, ramovi za slike, prekrivači i sobna lampa. Belo će vizuelno da otvori sobu, da pruži neophodan kontrast, istakne određene detalje i spreči monotoniju.

Evo nekoliko ideja za uređenje sobe za devojčicu (pogledajte galeriju):

Marija Kočović, diplomirani inženjer arhitekture

Inicijalizacija u toku...

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica