Doktorka u svojoj kući ne dozvoljava 3 stvari: Mogu da utiču na zdravlje, i dete uči ovim pravilima

Mama i doktorka otkrila je tri stvari koje nikada ne dozvoljava svom detetu, a neke će vas možda iznenaditi.

Shutterstock

Dr Punam Desai na Instagramu je otkrila tri stvari koje ne dozvoljava svom detetu da radi, odnosno pravila koja se poštuju u njenoj kući, a neka će vas možda iznenaditi.

1. Obuća u kući

"Obuća može da ima prljavštinu, izmet, buđ, pesticide i ko zna šta sve još. Ja lično ne dozvoljavam obuću u mojoj kući. To znači da i svoje dete učim da obuća nije dozvoljena u kući", objasnila je ona u videu koji je objavila na Instagramu.

2. Plastične posude

Ova mama kaže da izbegava da koristi plastične posude koliko god je to moguće, bilo da je u pitanju stavljanje hrane u njih ili podgrevanje. "To može da dovede do curenja mikroplastike u hranu. Mikroplastika je endokrini disruptor. Iako je ponekad teško izbeći korišćenje plastičnih flašica ili zagrejane plastike kada ste napolju, kod kuće se trudim da to ne radim", istakla je dr Desai.

3. Mirišljavi prašak za veš

Pravilo dr Desai je da se u njenoj kući ne koristi mirišljavi prašak za veš. "Ftalati koji dodaju mirise proizvodima mogu da utiču na proizvodnju hormona", tvrdi doktorka.

U komentarima su se oglasili mnogi, među njima i druga doktorka, koja je istakla da "ni mi ne radimo nijednu od ove tri stvari".

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Pravila pedijatra za svoju decu  TikTok/beachgem10