Aluminijumska folija se u ovom periodu u svim kućama troši na metre. Nije zgodna samo za pečenje, već i za odlaganje namirnica koje nismo stigli da pojedemo, ali baš u tom koraku svi greše i dovode se u opasnost.
Ostaci obroka, kada ih pravilno odlažemo, mogu da potraju i do četiri dana. Većina nas odlaže ih tako što tanjir prekrijemo aluminijumskom folijom pa sklonimo u frižider do sledeće prilike.
Međutim, iako to svi radimo, ne znači i da je to preporučljivo. Kako stručnjaci upozoravaju, neke bakterije, poput Bacillus cereus, ostaju na hrani čak i kada je termički obrađena, a ostaci hrane koji su proveli na sobnoj temperaturi duže od dva sata su idealna gozba za bakterije.
Nastavak teksta pročitajte na portalu Espreso.rs.
DOKTOR JE BEZ BLAMA TRAŽIO 900 €: Iskustvo mame Danijele iz Novog Sada kojoj je beba jedva preživela jer nije imala pare
SAMO JEDNA DEVOJČICA U SRBIJI SE OVAKO ZOVE: Svaki dan ga čujete, a ne bi vam palo na pamet da je žensko ime
MAME U SRBIJI ODABRALE: Ovo je lista od 10 najlepših imena za dečake, a ne zna se koje ima moćnije značenje
TRI RUSKA MUŠKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Vrlo su popularna među mladim roditeljima, zvučna su i imaju moćna značenja
TRI ŽENSKA RUSKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Nose ih brojne generacije, ali poslednje 3 godine su mega popularna