UMRLA JOJ JE ĆERKA SA SAMO 3 MESECA: Razbolela se zbog poljupca! Posle godinu i tri dana promenila je život iz korena

Ispovest Anabel kojoj je umrla tromesečna beba.

Printskrin, Instagram/annabelkarmel

Anabel Karmen, autorka knjige o dečijoj ishrani, proživela je najbolnije trenutke zbog svoje tromesečne ćerke Nataše.

Jedne noći Anabel je obišla svoju devojčicu koja spava i zatekla je kako prevrće očima unazad i kako njene ručice nekontrolisano trzaju. Odmah ju je odvela u Urgentni centar, ali su ih lekari brzo vratili kući smatrajući da je sve u redu i da nema mesta panici.

Sledećeg dana odvela ju je kod pedijatra koji je pratio njen razvoj, ali on je nakon pregleda otišao i rekao da ide kod drugog pacijenta. Ispostavilo se da je lekar zapravo otišao kako bi odmah obezbedio Nataši mesto u bolnici jer je shvatao da sa bebom nešto nije u redu, samo nije želeo da plaši majku.

Pet dana kasnije, beba je umrla od encefalitisa, a doktori veruju da ga je izazvao poljubac osobe koja je imala herpes. Anabel i njen suprug morali su da odluče o tome da li će svoju bebu skinuti sa respiratora.

"Mislite da nikada više nećete biti normalni. Osećala sam se kao da se moj život završio i, iako nikada ranije nisam bila depresivna, upala sam u crnu rupu. Znala sam da mi nikakvo savetovanje neće pomoći. Bilo je trenutaka kada sam mislila da ne mogu dalje. Stalno sam se osećala kao da me nešto pritiska i guši. Proživljavala bih traumu svakog jutra kada bih se probudila i shvatila da to nije bila samo užasna noćna mora", izjavila je Anabel.

Roditelji su ostali neutešni, a Anabel je znala samo da želi da bude mama. Želela je ponovo da zatrudni, smatrajući da će joj još jedno dete koje raste u njoj pomoći da se izbori sa tugom koju je doživela.

Ubrzo je i ostvarila svoju želju, zatrudnela je ponovo, i zaista joj je to pomoglo da oseti smirenost. Smatrala je da će biti sve u redu, ali ovaj porođaj je bio veoma iznenadan i vrlo traumatičan.

Rodila je sina Nikolasa. Bio je zdrava beba, ali je odbijao da jede. Anabel se dovijala na sve načine kako bi ga ubedila da bar nešto pojede. Odatle se i rodila ideja da svoje recepte deli sa drugim mamama. Tako je nastala i njena knjiga koja već 30 godina pomaže drugim mamama.

Pored Nikolasa, Anabel ima i ćerku Laru i Skarlet.

(Yumama)