Umor, gljivične infekcije, stomačne tegobe i beo jezik su prvi znak da imate Kandidu. Ona živi u našem telu u malim količinama i njen posao je da pomogne probavi i apsorciji hranljivih sastojaka kada je u ravnoteži sa dobrim bakterijama u vašem mikrobiomu.

Kada je sve u ravnoteži, telo je u harmoniji i radi bez problema, ali kada se poveća broj i Kandida nadjača dobre bakterije u telu dolazi do problema. Može dovesti do propusnog creva i mnoštva drugih probavnih smetnji, kao i do gljivičnih infekcija, promene raspoloženja i magline mozga.

Glavni uzrok Kandide je hronična upotreba antibiotika. Pored toga, i ishrana bogata šećerom, rafinisanim ugljenim hidratima i prerađena hrana olakšavaju gljivicama da se brže razmnože i stvore disbalans u telu. Alkohol koji ima tendenciju da sadrži puno kvasca, šećera i ugljenih hidrata su takođe problematični.

Kandidu možete rešiti na prirodan način, a mi vam predstavljamo odličan a jednostavan čaj.

Potrebno je:

  • Koren đumbira
  • Karanfilić
  • Cimet

Priprema:

Ogulite koren đumbira i izrendajte ga. Stavite cediljku na šolju, prebacite đumbir u cediljku i iscedite iz njega sok. Dodajte 5 karanfilića i cimet po želji. Dobijenu smesu prelijte toplom vodom, poklopite i ostavite 5 minuta da odstoji. Popijte ovaj moćni čaj.

Čaj od lista maline, trudnoća
Shutterstock Trudnica pije čaj

Kada se pije?

Potrebno je da ga pijete 2-3 puta dnevno, 1 sat pre obroka. 

Pogledajte postupak pripreme:

(Yumama)