Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ŠTA DA OBUČEM DETETU ZA KRŠTENJE? Postoji jedno verovanje o boji garderobe, a mi vam donosimo sjajne inspiracije (FOTO)

Autor Radmila Ilić

Pogledajte predloge odeće koju možete odabrati za krštenje svog deteta.

 Krštenje, beba, porodica Izvor: Shutterstock

Krštenje deteta je jedan veliki čin za njega ali i roditelje. Ovo je prva od sedam svetih tajni kojima pojedinac postaje legitimni član hrišćanske zajednice i stiče pravo na sve ostale tajne i crkvene obrede. Smatralo se da se time onaj ko se krsti čisti od svih ličnih i nasleđenih grehova, pa je zbog toga u prošlosti bio običaj da se dete krsti što pre.

Možda će vas zanimati

Za krštenje se današnji roditelji dugo spremaju, a nakon što zakažu termin u crkvi, razmišljaju o tome šta treba da obuku detetu. Iako u nekim krajevima i dalje važi pravilo da se dete krštava potpuno golo, roditelji i tada moraju spremiti odeću koju će nakon krštenja obući.

Po starim običajima, važno je da je odelo belo jer ta boja predstavlja čistoću i nevinost, a veruje se da na dan krštenja deca idu kao bela, nevina jagnjad pred Boga. Odeća treba da bude nova, a ako na sebi ima male detalje drugih boja, to je u redu. Međutim, moderno roditeljstvo bira razne boje i dezene za svoje mališane, i ništa nije pogrešno dokle god je vera jaka i znate zašto ste baš u tom trenutku pred sveštenikom.

U našim galerijama donosimo vam predloge kako možete obući svoje dete za krštenje.

Pogledajte divne kreacije za male devojčice:

A tu su i naši mali dečaci:

(Yumama)

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica