STARINSKI KOLAČ UZ KOG SU GENERACIJE ODRASTALE: Naše bake su ga obožavale jer se brzo pravi a mogu da ga jedu i najmlađi

Recept za koh koji su naše bake obožavale i rado ga spremale deci.

Shutterstock Koh

Kada su u pitanju deca, treba voditi računa o tome kakve poslastice im dajemo. Kako biste izbegli kupovne slatkiše pune raznih aditiva, najbolje je da ih pripremite sami. A još bolja opcija je ako te poslastice možete da pripremite za celu porodicu, da i mali i veliki uživaju u njihovom ukusu.

Jedan od takvih kolača je definitivno i koh. Veoma je hranljiv, sastojci su pažljivo izabrani, a poznat je od davnina. I naše bake su ga spremale, i generacije unazad su odrastale uz njega. Prednost je i što je izuzetno mekan pa mogu da ga jedu i sasvim mala deca.

Sastojci za koh:

  • 6 jaja
  • 6 supenih kašika šećera
  • 12 supenih kašika griza
  • 1,5 l mleka
  • 7 kašika šećera
  • 3 vanil šećera

Priprema:

Odvojte belanca od žumanaca. Umutite sneg od belanaca, dodajte šest kašika šećera, žumanca i dvanaest kašika griza (mešajte varjačom). Sve stavite u dublji pleh i pecite na 200 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni oko 15 minuta. U litar do litar i po mleka stavite (po ukusu) dve do sedam kašika šećera i tri vanil šećera. To zagrejte da se šećer rastopi. Kada koh lepo porumeni, izvadite iz rerne i polako prelijte zaslađenim mlekom koje ste ranije pripremili.

(Yumama)