Kada su u pitanju deca, treba voditi računa o tome kakve poslastice im dajemo. Kako biste izbegli kupovne slatkiše pune raznih aditiva, najbolje je da ih pripremite sami. A još bolja opcija je ako te poslastice možete da pripremite za celu porodicu, da i mali i veliki uživaju u njihovom ukusu.
Jedan od takvih kolača je definitivno i koh. Veoma je hranljiv, sastojci su pažljivo izabrani, a poznat je od davnina. I naše bake su ga spremale, i generacije unazad su odrastale uz njega. Prednost je i što je izuzetno mekan pa mogu da ga jedu i sasvim mala deca.
Sastojci za koh:
- 6 jaja
- 6 supenih kašika šećera
- 12 supenih kašika griza
- 1,5 l mleka
- 7 kašika šećera
- 3 vanil šećera
Priprema:
Odvojte belanca od žumanaca. Umutite sneg od belanaca, dodajte šest kašika šećera, žumanca i dvanaest kašika griza (mešajte varjačom). Sve stavite u dublji pleh i pecite na 200 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni oko 15 minuta. U litar do litar i po mleka stavite (po ukusu) dve do sedam kašika šećera i tri vanil šećera. To zagrejte da se šećer rastopi. Kada koh lepo porumeni, izvadite iz rerne i polako prelijte zaslađenim mlekom koje ste ranije pripremili.
(Yumama)