Često, kada odrastate, kućni poslovi su nešto što bi trebalo relativno ravnomerno podeliti na celo domaćinstvo - ali ne za jednu porodicu.Možda nećete želeti da radite određene stvari, kao što je bacanje đubreta ili pranje posuđa koje se ne može ubaciti u mašinu za pranje sudova - ali moraćete da nastavite sa tim da biste održali mir u porodici. Ali kada je jedna mama priznala da je samo jedno od svoje dece naterala da obavlja poslove u njenoj kući, ljudi su ostali užasnuti.

Mama dvoje dece pokušala je da objasni svoje razloge za naizgled nepravedan izbor, međutim, okrivljujući za to količinu zajedničkih aktivnosti u kojima je jedno od njenih dece učestvovalo. Ova 49-godišnja žena je na Redditu objasnila da ima dve ćerke, koje trenutno imaju 13 i 16 godina. Ona je rekla da njena 13-godišnjakinja trenutno "ima više nastave" od njene sestre. Zatim je nastavila da nabraja stvari koje njena 13-godišnjakinja radi, napisavši: „Debatni klub: 1,5 sati u dve nedelje; Badminton: 1,5 sata u dve nedelje; Orkestar: 2 sata nedeljno; Gudački instrument: 1 sat nedeljno; Čas klavira: 1,5 h nedeljno: 45 minuta po 20-30 minuta dnevno;

Zatim je navela listu zajedničkih nastavnih aktivnosti šesnaestogodišnjaka, koja je, doduše, bila mnogo manja, podelivši: „Orkestar: 2 sata nedeljno; Hor: 1 sat nedeljno. Mama je tada rekla da je "nevoljno" dozvolila svojoj 16-godišnjakinji da "ostavi oba instrumenta zbog njenih stalnih protesta".

Mama je rekla da je njena 16-godišnja ćerka naziva "nepravednom", jer "mora da radi kućne poslove od svoje 11. godine, ali njena mlađa sestra i dalje ne radi sa 13". Ali mamino rezonovanje imalo je smisla za nju, kako je napisala: „Kućni poslovu koje je teram da radi je u razumnim odnosima: samo brisanje trpezarijskog stola svakog dana, odlaganje posuđa na rešetku za vikende i prostiranje veša dva puta u nedelju dana - pa je činjenica da njena mlađa sestra ne treba da pomaže nebitna.

Zatim je pitala da li je pogrešila što je dozvolila svojoj mlađoj ćerki da se izvuče tako što ne radi nikakve kućne poslove, insistirajući da radi više zajedničkih aktivnosti, pa je smatrala da je to pošteno.

U komentarima je neko napisao: „Dodatni poslovi pomažu deci da nauče kako da budu samostalna. Čak i ako jednom ili dva puta nedeljno spremaju jednostavne obroke za porodicu, to može biti od velike koristi za njih kada postanu odrasli. Kritikujemo mlađe generacije zbog nepoznavanje osnovnih životnih veština, ali za to su 100% krive starije generacije koje nisu mogle da se pomuče da ih nauče“.

Drugi je dodao: „Moja starija sestra digla je gužvu oko kućnih poslova i životnih veština (bukvalno bi pobegla iz kuće) i sada nije odrasla osoba koja funkcioniše. Ne zna/ne može da kuva, neće da čisti sve dok ne bude brdo smeća , odbija da radi, itd. Sve mi je to uvaljivala kao klincu, pa sam danas u stanju da vodim domaćinstvo!"

Redditor je mamu nazvao „nepravednom“, komentarišući: „Kada smo se moj brat i ja odselili od kuće, bili smo zapanjeni što drugi učenici nisu mogli da rade - osnovne stvari poput nameštanja kreveta, pranja veša ili kuvanja. Iako mislim da me je majka naterala da radim previše kućnih poslova i poslova na farmi, posedovanje životnih veština kada odete od kuće je zaista važno.”

„Takođe je zaista nepravedno sugerisati da 13-godišnjakinja ne mora da radi kućne poslove jer ispunjava svoje vreme aktivnostima koje vi odobravate. Ne mislim da je količina poslova koju obavlja 16-godišnjakinja nerazumna, ali i njena sestra bi trebalo da radi isto.”

(Yumama/J.D.)

BONUS VIDEO

Dvogodišnja devojčica sprema kolač TikTok/samacdonald