Verovatno ste više puta prirsustvovali sceni kada dete traži da mu roditelji nešto kupe, pa ukoliko dobije negativan odgovor, počinje da plače i histeriše. Verovatno su to radila i vaša deca. U ovakvim situacijama roditelji često ne nalaze izlaz i teško ostaju smireni, posebno postaje neprijatno kada drugi ljudi u prodavnici gledaju od vas dok se prostor ori od plača.

U ovakvim izazovima smirenje je ključno, kao i doslednost da nećete detetu dati ono što želi samo da bi se smirilo. na taj način ga učite da histerijom i suzama može uvek da dobije ono što želi.

Baš ovakvu situaciju imala je jedna mama čiji snimak kruži društvenim mrežama. Dok je bila sa decom u kupovini, sin je tražio da mu kupi slatkiše. Mama je odbila, a onda je dečak počeo da cupka nogama, viče i valja se po podu.

Umesto da ga moli da ustane, podiže ga, viče na njega, mama je uradila nešto potpuno neočekivano. I ona je legla na pod i počela da ga imitira, uprkos drugim ljudima u prodavnici. Kada je dečak video kako se mama ponaša, odmah se smirio - iznenadio se i shvatio koliko je takva reakcija smešna i neprimerena.

Ispod snimka su se ređali komentari:

"Moja mama je identičnu situaciju priredila meni u prodavnici. Nikada više nije imala problem sa mojim napadima besa."

"Ovo je zapravo taktika koju smo učile u vrtiću radeći kao vaspitačice. Ukoliko imitirate dete, trgnućete ga da shvati koliko blesavo izgleda. Ponekad se zaista trgnu, nekad se i smeju, a nekad samo nemo posmatraju." - bio je jedan od komentara.

BONUS VIDEO:

mama razlog zašto ne proslavlja rođendan deteta sa žurkom  TikTok/marissalight

(Yumama/T.A.S.)