Deci svašta može da padne na pamet, a zbog nekih njihovih postupaka roditelji se "češu po glavi" i ne znaju ni sami kako bi trebalo da reaguju.

Jedna mama našla se baš u takvoj situaciji, koju je opisala u ispovesti za portal kaluga-poisk.ru. Naime, njen jedanaestogodišnji sin joj je ukrao novac iz novčanika, ali ne za sebe...

"Moj sin ima 11 godina. Njegov biološki otac nas je davno napustio, kada sam zatrudnela sa njim bila sam mlada i naivna", započela je priču mama, dodajući da je čovek sa kojim ima dete kasnije bio u zatvoru zbog krađe, ali da je ona tada romantizovala celu tu priču.

"Nisam kasnije mnogo ni razmišljala o njemu, podizala sam svog sina, radila kako bi nam poboljšala uslove za život. Majka mi je mnogo pomogla. Vreme je brzo proletelo, a moj Andrej je već napunio deset godina".

Ona ističe da je njen sin izrastao u pristojnog dečaka, pametnog, lepih manira. Nastavnici su ga hvalili, postizao je solidne rezultate u školi i uvek se lepo družio sa vršnjacima.

"Jednog jutra sam odvela sina u školu i spremala se za posao. Na autobuskoj stanici sam, po navici, pogledala u novčanik i... bio je skoro prazan. Prvo sam mislila da umišljam, pretresla sam celu torbu. Ostale su samo najveće novčanice, ostatka nigde nije bilo".

Majka kaže da joj je bilo jasno da je samo Andrej mogao da joj uzme novac, a znala je tačno i koliko je bilo jer je prethodne večeri bila u prodavnici.

"Nisam otišla na posao, zvala sam da me zamene i sa stanice sam otišla kući. Čekala sam školski odmor i pozvala sam sina, koji se javio sumnjivo veselim tonom. Pitala sam ga da li želi nešto da mi kaže, odgovorio je ’ne’. ’Andrej, nema mi novca u novčaniu’. S druge strane je bila tišina. Učila sam ga da nikada ne laže majku, objašnjavala da sam mu ja najbolji prijatelj, zaštitnik. Laganje nas neće odvesti daleko", ispričala je majka.

Nakon što je ponovo upitala sina da li je on ukrao novac, dobila je potvrdan odgovor.

"Da budem iskrena, tada sam osetila olakšanje. Već sam se uplašila da je dete izgubilo poverenje u mene. Pitala sam ga zašto je uzeo novac, a u pozadini se čulo zvono za početak časa, tako da sam čula samo: ’Reći ću ti kasnije’".

Majka je pokušavala da umiri sebe, ali joj reči svoje majke, koja joj je često prebacivala što je "rodila sina lopovu" nisu dale mira.

"Da li je bila u pravu, jesam li pogrešila u vaspitanju deteta? Zašto je ukrao novac? Vrtelo mi se u glavi toliko da sam popila tabletu. A onda je Andrej napokon došao kući. ’Mama’, rekao je, držeći ruke iza leđa. ’Srećan rođendan’, kazao je i dao mi buket cveća koji je držao iza leđa".

Žena dodaje da je, kada je shvatila da joj je sin ukrao novac iz novčanika, potpuno zaboravila da joj je tog dana rođendan.

"’Da li si uzeo novac za poklon?’ Klimnuo je glavom. Nakon toga mi je rekao da je pitao baku da mu da novac, i ona mu je obećala, ali mu nije dala. ’Bilo me je sramota da ti tražim za poklon, ipak je to tvoj dan’, objasnio mi je sin".

Majka na kraju ispovesti kaže da je nakon toga razgovarala sa dečakom, te da je obećao da će ubuduće tražiti novac kada mu za nešto treba, umesto da uzima bez dozvole.

BONUS VIDEO:

Dečak rasplakao TikTok TikTok/paye_paye

(Yumama/N. Z.)