Tata iz kineske provincije Šandong postao je senzacija na Internetu nakon što je u školina roditeljskom sastanku pružio podršku svom sinu usprkos dečakovim lošim ocenama. Za vreme roditeljskog sastanka, ocu su sopštili da dečak ima loše ocene. I dok su mnogi pomislili da će kritikovati dečaka i istaći da će se truditi, postavljati puno pitanja, on je uradio potpuno suprotno - davao je ohrabrenje svom sinu.

Otac je ustao i izvinio se nastavnicima jer su ocene njegovog deteta snizile uspeh celog odeljenja i rekao je: "Radim kao psiholog. Snažan mentalitet i visok emocionalni koeficijent su ključni za uspeh u našoj karijeri", objasnio je tata, a njegov video snimak objavljen je na kineskoj društvenoj mreži Douiin.

"Mislim da ima šansu da postane izuzetna ličnost u budućnosti", rekao je tata i zahvalio se nastavnicima, ističući da je kod dečaka primetio napredovanje.

Ovaj video prilog pogledali su milioni, a ubrzo je skupio 1,6 miliona lajkova. Ispod videa su počeli da se nižu pozitivni komentari.

Video je prikupio više od 1,6 miliona lajkova. Mnogi su hvalili oca zbog načina na koji izdržava svoje dete.

"Dete je još malo i treba mu ohrabrenje da napreduje. Sa ovakvim tatom nema sumnje da će dete uspeti", bio je jedan od komentara.

"Sa takvim ocem i tako otvorenog uma, dečak će postati izuzetna ličnost", smatra drugi.

"Loše ocene ne odražavaju karakter čoveka. Oni sa izuzetnim talentima mogu da doprinesu naciji, ali oni sa prosečnim sposobnostima mogu pronaći radost i ispunjenje u porodici".

(Yumama/T.A.S.)

BONUS VIDEO:

"ZAŠTO DETE NE MOŽE DA OSTANE U HRANITELJSKOJ PORODICI ZAUVEK?" Argakijev za Kurir: Ovo je razlika između usvojitelja i hranitelja Kurir TV