Derik Fej potiče iz siromašne porodice, odgajila ga je samohrana majka, a teško detinjstvo ga je najviše motivisalo da postigne uspeh i promeni svoj život iz korena. Godinama kasnije, postao je preduzetnik koji je ušao je u krug milionera posle 20 godina rada i rizičnih poslovnih poduhvata. Sav trud se ipak isplatio.

Sve što je naučio na tom putu želi da prenese svojoj deci, a kako je naveo - "deci ne treba davati novac ako obave neki kućni posao". Evo koja je njegova poruka za roditelje koji žele da podignu uspešnu decu:

"Ne želim da dam novac deci i nagradim ih ako obave neki posao jer ne želim da nauče da će dobiti novac ako nešto urade. Ne želim da zrade novac, želim da ga stvore. Evo primera - moja ćerka (17) mi je rekla da želi da kupi patike dečku koje koštaju 350 dolara. Rekao sam joj da joj neću dati novac za takav poklon jer ona ima orman pun patika koje sam joj kupio. Rekao sam joj da ide u radnje koje otkupljuju patike i da vidi da li će uspeti da skupi taj novac. Rekao sam - imaš 30 dana da stvoriš 350 dolara profita, na taj način ne samo što ćeš zadržati 350 dolara, nego nećeš morati da mi vratiš novac koji bi pozajmila, ali ako ne uspeš moraš da mi vratiš novac. Šta učim svoju decu? Učim svoju decu da stvore bogatstvo, a ne da budu manuelni radnici koji rade od 9 do 5 i koji moraju da obave određeni zadatak da bi dobili novac", rekao je Fej.

Mnogi komentari ispod njegove objave nisu bili pozitivni, jer roditelji smatraju da decu treba da učimo da će dobiti novac kada rade i nešto postignu, a da za više moraju da stiču nove veštine.

(Yumama)

BONUS VIDEO:

Kako su izgledale jaslice 80-ih i 90-ih 3 TikTok/nostalgicallyrachel