Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LJUBIVOJE RŠUMOVIĆ - DVE REČI KOJE RODITELJ NIKADA NE SME DA KAŽE DETETU: Pesnik otkriva najbolji način vaspitanja

Ovo roditelji u Srbiji često govore deci, a Ljubivoje Ršumović otkriva da to nikako ne treba da rade. Evo koji način vaspitavanja je najbolji...

 Ljubivoje Ršmović o vaspitavanju dece. Izvor: Youtube/Printscreen/ Tanjug TV

Pesnik Ljubivoje Ršumović na čijim stihovima su rasle i odgajane mnoge generacije dece u Srbiji i dalje je na strani dece, druži se sa njima, za njih stvara, ali podseća roditelje, učitelej i nastavnike na to kako da pristupaju nežnoj dečijoj duši i sa mudrošću vaspitavaju. Kako je naveo, svoju decu je vaspitavao po uzoru i primeru na svoje roditelje, a to je proširio i dalje.

Roditelji prave mnoge greške, ali ih ispravljaju i nastavljaju dalje. ipak, važno je da neka ponašanja budu iskorenjena kako bi deca odrasla u zdrave i srećne ljude. Ljubivoje Ršumović je za Tanjug TV istakao koje dve reči roditelji nikada ne treba da izgovore deci:

"Pustite decu, ali to ne znači da deca treba da budu bez kontrole. Kontrola mora da bude razumevanje između odraslih i dece, mora da bude neka vrsta tolerancije, pre svega treba da budemo mudri, pre svega oni koji se bave decom. Treba da "pripitomimo" decu, da mi odrasli budemo na strani dece i da oni steknu jedno poverenje u nas, da smo na njihovoj strani. Da nikada ne govorimo "glup si", "blesav si", to ne sme da se kaže deci. Kako onda reći? Ti si pametan, ali ovo što si sad uradio je glupo" - i prostor oslobodimo dete tog straha i te kvalifikacije glup si."

Najbolje vaspitanje je prema Ljubivoju Ršumoviću ono koje se zasniva na ličnom primeru:

"Najbolje se vaspitava ličnim primerom. Roditelji moraju da budu ikona deci, druga ikona da im bude učitelj u školi, treća ikona da im bude poslodavac na nekom poslu i četvrta ikona onaj odozgo u koga Novak Đoković pokaže gore prstom. On treba da bude takođe korektiv u tom lancu vaspitnom." - objasnio je Ršumović podsećajući da decu treba da izvedemo na put, a ne da im na taj put stanemo.

(Yumama)

BONUS VIDEO:

Pogledajte

00:19
vaspitanje sina za dobrog muža
Izvor: Tiktok/thatlawyermomlife
Izvor: Tiktok/thatlawyermomlife

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica